Uutisia

Kaupunkilehti Ykkös-Lohja Paikallisia uutisia Lohja, Vihti, Siuntio, Karkkila

 • Laurentiustalon työmaalla altistumisia koronavirukselle
  by Toimittaja on 19.1.2021 at 13:22

  Lohjalla Laurentiustalon rakennustyömaalla on Skanskan työmaahenkilöstöä altistunut koronavirukselle. Työmaalla on tartuttavuusaikana ollut koronapositiiviseksi todettuja henkilöitä. Tartuntojen selvittäminen on Lohjan tartuntatautiyksikössä meneillään. Työmaan koko henkilöstö on testattu tämän aamupäivän aikana. Varotoimena jatkotartuntojen ennaltaehkäisemiseksi tartuntatautilääkäri on asettanut lähes 60 henkilöä karanteeniin. Tässä vaiheessa ei tartuntojen alkuperästä ole tarkempaa tietoa. Suuresta altistuneiden joukosta johtuen rakennustyömaalla työt keskeytyvät altistumisaikana The post Laurentiustalon työmaalla altistumisia koronavirukselle appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Muutoksia Lukki-kirjastojen käyttösääntöihin
  by Toimittaja on 18.1.2021 at 19:02

  Lukki-kirjastojen eli Karkkilan, Lohjan ja Vihdin kirjastojen käyttösääntöihin ja maksuihin on tehty vuoden alussa muutoksia. Keskeisin muutos koskee kirjastomaksujen maksamista. Asiakas joutuu Lukki-kirjastoissa lainauskieltoon, jos maksuja on kertynyt yli 10 euroa. Aiemmin lainausoikeuden sai takaisin, kun maksuja lyhensi alle 10 euron. Enää lyhennyksiä ei oteta vastaan, vaan kaikki maksut on maksettava kerralla. Samaa käytäntöä noudatetaan The post Muutoksia Lukki-kirjastojen käyttösääntöihin appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • THL raportoi koronarokotusten edistymisestä vastedes päivittäin
  by Toimittaja on 18.1.2021 at 18:53

  THL raportoi 18.1. alkaen päivittäin koronarokotusten edistymisestä. Tietojen lähteenä ovat THL:n rokotusrekisteriin vastaanotetut tiedot rokotettujen lukumäärästä. Rokotusrekisterin tiedot saadaan perusterveydenhuollon avohoidon hoitoilmoituksesta (Avohilmo) sekä terveydenhuollon hoitoilmoituksesta (Hilmo). Mukana raportoinnissa ovat rokotukset niille henkilöille, jotka löytyvät Suomen väestötietojärjestelmästä. Henkilön katsotaan saaneen rokote, jos hänellä on vähintään yksi rokotustapahtuma. Rokotuspäivämäärä on raportoinnissa henkilön ensimmäisen rokotustapahtuman päivämäärä. Aluksi The post THL raportoi koronarokotusten edistymisestä vastedes päivittäin appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Ajankohtaista koronavirustilanteesta Lohjalla
  by Toimittaja on 18.1.2021 at 18:46

  Tammikuun alusta lukien Lohjalla on todettu 13 uutta koronavirustartuntaa. Koronanäytteitä on otettu tähän mennessä tammikuussa yhteensä 1 384. Viime viikolla uusia koronatapauksia ilmeni kymmenen. Koronan ilmaantuvuus on ollut Lohjalla viimeisten 14 vrk:n aikana 19,6/100 000 asukasta kohti. Koko maan ilmaantuvuus on 63,7 ja Uudenmaan 107,2. Uudenmaan lisäksi Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Pohjois-Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen alueet The post Ajankohtaista koronavirustilanteesta Lohjalla appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • ”Jäällä on aina olemassa se mahdollisuus, että läpi mennään”
  by Toimittaja on 18.1.2021 at 13:40

  Kauniit talvipäivät houkuttelevat ihmisiä luonnonjäille ulkoilemaan. Valitettavasti vuosittain tapahtuu myös hukkumisia jäihin putoamisen seurauksena. Yksi vaaranpaikka syntyy, kun heikon jään päälle sataa paksu lumikerros, eikä jää pääse vahvistumaan. Viime vuonna jäihin hukkui 28 ihmistä. Se on 22 enemmän kuin vuonna 2019. Suurin osa jäihin hukkumisista tapahtui alkuvuodesta. Kukaan menehtyneistä tuskin suunnitteli itselleen sellaista kuolemaa, vaan The post ”Jäällä on aina olemassa se mahdollisuus, että läpi mennään” appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Ilo irti perinteisistä talvilajeista
  by Toimittaja on 18.1.2021 at 11:40

  Viime viikon lumisateet ja pakkanen toivat talven myös Etelä-Suomeen. Niiden ansiosta hiihtoladut ja luistelukentät on nyt saatu kuntoon ympäri Lohjaa. –Harjun kutonen ja Gunnarlan majan lenkki ovat hyvässä kunnossa ja alkuviikosta latuja on tehty myös Muijalan hiihtomaahan ja Virkkalan päähän. Ladut ovat nyt täydessä hiihtokunnossa, kertoo liikuntakoordinaattori Toni Ojala Lohjan Liikuntakeskuksesta. –Lunta tuli niin paljon The post Ilo irti perinteisistä talvilajeista appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Luomulannoitteita ja biokaasua pääkaupunkiseudun biojätteistä
  by Toimittaja on 18.1.2021 at 11:35

  Pääkaupunkiseudun biojätteistä tehdään Lohjan Munkkaan jätekeskuksen alueella sijaitsevalla Gasumin biokaasulaitoksella uusiutuvaa biokaasua liikenteeseen sekä teollisuuteen ja luomulannoitteita maatalouteen. Laitos käsittelee 60 000 tonnia biohajoavia raaka-aineita, joista tuotetaan vuodessa 40 GWh biokaasua ja 50 000 tonnia luomulannoitteita. Biokaasu syötetään laitokselta suoraan kaasuverkostoon. Laitos aloitti kaupallisen käyttönsä suunnitelman mukaisesti tammikuussa 2021. Gasum pyrkii aktiivisesti lisäämään biokaasun tuotantokapasiteettia The post Luomulannoitteita ja biokaasua pääkaupunkiseudun biojätteistä appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Uusimaa sai REACT EU -rahoitusta yli 42 miljoonaa euroa
  by Toimittaja on 18.1.2021 at 09:31

  Uusimaa on saanut mojovan summan eli 42,4 miljoonaa euroa koronaelvytykseen tarkoitettua REACT EU -rahoitusta (Recovery Assistance for Cohesion and the Territories of Europe). Valtioneuvosto päätti joulun alla määrärahojen jakamisesta Suomen alueiden kesken. REACT-EU tuo lisärahoitusta käynnissä olevaan Kestävää kasvua ja työtä 2014−2020 -rakennerahasto-ohjelmaan. Määräraha koostuu aluekehitysrahaston (EAKR) ja sosiaalirahaston (ESR) osuuksista sekä valtion rahoituksesta. Uudenmaan The post Uusimaa sai REACT EU -rahoitusta yli 42 miljoonaa euroa appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Panostatko hyvinvointiisi?
  by Päätoimittaja on 17.1.2021 at 13:27

  Miten sinä panostat omaan hyvinvointiisi? Oletko enemmän tekniikoita ja elektroniikkaa käyttävä, vai luotatko perinteisiin menetelmiin. Nykyaika on tuonut mukanaan paljon uutta oman hyvinvoinnin mittaamiseen ja seuraamiseen, mutta onko se kaikki hyväksi? Matkapuhelin tuli elämäämme enemmän 90-luvulta lähtien ja koko 2000-luku on ollut puhelinteknologian ja netin sekä mobiilimaailmojen kehittymistä siihen pisteeseen, kuin mitä se nyt on. The post Panostatko hyvinvointiisi? appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Tammikuun värit esillä Lohjan pääkirjastossa
  by Toimittaja on 13.1.2021 at 12:32

  Lohjan pääkirjastossa on jälleen tarjolla iloa silmille ja piristystä mielelle, kun Tammikuun värit -näyttely on esillä käytävägalleriasta tammikuun ajan. Mukana näyttelyssä ovat Katja Närhen ohjaamat Hiiden Opiston perjantaimaalarit ja Lohjan Taideyhdistyksen sunnuntaimaalarit sekä Katja Närhen tytär Hymy-Sofia Närhi. –He ovat kaikki harrastajia, niin pitkänlinjan harrastajia kuin vasta vähän aikaa sitten aloittaneitakin. Mukana on kaikenikäisiä ihmisiä The post Tammikuun värit esillä Lohjan pääkirjastossa appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.