Uutisia

Kaupunkilehti Ykkös-Lohja Paikallisia uutisia Lohja, Vihti, Siuntio, Karkkila

 • Talvisota-aiheinen kulttuuritapahtuma Laurentius-salissa
  by Toimittaja on 27.10.2021 at 09:44

  Virkistystoiminnan Ystävät Säätiö järjestää sunnuntaina 7.11. klo 15.00 Laurentius-salissa kulttuuritapahtuman, jonka ohjelma kietoutuu Pelkosenniemi 1939 – Unohdettu taistelu -elokuvan ympärille. Tapahtumana on vapaa pääsy. Tapahtuma alkaa musiikilla. Esiintymässä ovat mm. baritoni Jorma Elorinne, sopraano Liisa Anderson ja Trio KKK eli Kaisla, Kerko, Ketola. He esittävät sota-ajan musiikkia ja kansallisisänmaallisia lauluja. Musiikkiesitysten jälkeen Marja Koski lukee The post Talvisota-aiheinen kulttuuritapahtuma Laurentius-salissa appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Ennennäkemätön kurkistus lohjalaiseen elämänmenoon
  by Toimittaja on 27.10.2021 at 09:36

  Lohjan Museossa on auennut uusi, mielenkiintoinen näyttely. Ennennäkemätöntä? Lohjaa lasinegatiiveissa -näyttely esittelee Lohjasta ja lohjalaisesta elämänmenosta kuvia, joista suurin osa ei ole ollut aiemmin esillä missään. Näyttelyn on kuratoinut Lohjan Museon näyttelyamanuenssi Iiris Kankaanpää. –Kaikki kuvat ovat museon omasta kokoelmasta, joka on karttunut museon alkuajoista lähtien. Alun perin tämä on ollut kotiseutuyhdistyksen ylläpitämä museo. Lasinegatiivikokoelman The post Ennennäkemätön kurkistus lohjalaiseen elämänmenoon appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Asunnottomuus on laskussa, mutta vielä riittää tekemistä
  by Toimittaja on 27.10.2021 at 09:22

  Viime viikolla vietettiin Asunnottomien yö -tapahtumaviikkoa, jonka merkeissä tapahtumia järjestettiin myös Lohjalla. Virkkalan keskustassa tarjoiltiin keittoa, kahvia ja lämpimiä vaatteita 18.10. Tuuman kierrätyskeskuksen pihalla taas tarjoiltiin nokipannukahvit ja makkaraa 19.10., ja Kulttuuripajan nuoret soittivat elävää musiikkia. Molemmissa tapahtumissa oli paikalla sekä vapaaehtoisia että ammattilaisia kohtaamassa ihmisiä. Paikalla oli työntekijöitä kaupungin perusturvasta, Ohjaamosta, mielenterveys- ja päihdepalveluista, The post Asunnottomuus on laskussa, mutta vielä riittää tekemistä appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Äänikirjalla on faninsa, mutta myös paperikirja pitää pintansa
  by Toimittaja on 27.10.2021 at 09:15

  Kirjastonhoitaja Merja-Liisa Karhu Lohjan kirjastosta kertoo, että ihmisten lukumieltymykset eivät ole suuremmin muuttuneet, mutta lukeminen ylipäätään on ehkä hieman lisääntynyt korona-ajan myötä. Vaikka kirjasto oli viime keväänä suljettuna pari kuukautta, ihmiset eivät lopettaneet lukemista, päinvastoin. –Silloin elektronisen materiaalin lainaaminen ponkaisi ylös ja sähköisessä kirjastossa alkoivat jo rajat paukkua, kertoo Karhu. –Kun kirjasto sitten sai olla The post Äänikirjalla on faninsa, mutta myös paperikirja pitää pintansa appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Korona-ajan vaikutus lasten uimataitoon huolettaa
  by Toimittaja on 27.10.2021 at 09:08

  Korona-aika sulki monin paikoin uimahallit ja laittoi uimaopetuksen tauolle. Suomen olosuhteissa on tärkeää oppia toimimaan vedessä ja tarvittaessa myös osata auttaa kaveria. Tänä vuonna hukkumistapaturmissa on menehtynyt poikkeuksellisen moni. Tuhansien järvien maa ja meren ympäröimä saari. Suomessa vesi on lähellä niin arjessa kuin vapaa-ajalla, mikä korostaa uimataidon ja turvallisen vesillä ja jäillä liikkumisen merkitystä. Valitettavasti The post Korona-ajan vaikutus lasten uimataitoon huolettaa appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Syksyn influenssarokotukset ovat alkaneet
  by Toimittaja on 27.10.2021 at 08:09

  Influenssarokotukset aloitetaan laitoshoidon potilaille, tehostetun asumispalvelun asukkaille sekä säännöllisen kotihoidon asiakkaille viikolla 43. Ajanvarausta ei tarvita. Myös neuvoloiden rokotukset aloitetaan viikolla 43. Rokote annetaan muun käynnin yhteydessä tai ajan voi varata omasta neuvolasta. Koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa rokotukset alkavat viikolla 45. Aika varataan oman koulun tai oppilaitoksen terveydenhoitajalta. Terveydenhoitajat tiedottavat tarkemmin Wilman kautta aikatauluista. Rokottaminen ajanvarauksella The post Syksyn influenssarokotukset ovat alkaneet appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Neljännes autoilijoista ei käytä vilkkua liikenneympyrästä poistuessaan
  by Päätoimittaja on 27.10.2021 at 06:15

  Liikenneturvan seurantojen mukaan 85 prosenttia autoilijoista näyttää suuntamerkkiä kääntyessään risteyksessä. Vilkun käytössä liikenneympyrässä on enemmän petrattavaa, sillä vain kolme neljästä vilkuttaa ympyrästä poistuessaan. Suuntamerkkiä ei saa unohtaa myöskään pyörällä ajettaessa. Liikenneturva tarkkailee* vuosittain autoilevien suuntamerkin käyttöä risteyksissä ja liikenneympyröissä. Vuonna 2021 vilkkua näyttämättömiä kuljettajia oli risteyksestä kääntyvistä 15 prosenttia ja liikenneympyrästä poistuvista peräti 25 prosenttia. The post Neljännes autoilijoista ei käytä vilkkua liikenneympyrästä poistuessaan appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Yritystoiminta ja vuosi 2021
  by Päätoimittaja on 26.10.2021 at 15:34

  Tämä vuosi on ollut pitkälti vuoden 2020 jatkumoa. Jos viime vuonna liiketoimintojen edellytykset muuttuivat ja liiketoimintaympäristö koki isoja muutoksia, oli silloin tehtävä myös muutoksia omaan liiketoimintaan. Onneksi voimme nyt vuoden 2021 loppupuolella sanoa, että onneksi suurin osa vuonna 2020 tehdyistä muutoksista olivat oikean suuntaisia. Samalla kylläkin voidaan todeta, että suurimmat ja hienoimmat ideamme jäivät pitkälti The post Yritystoiminta ja vuosi 2021 appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Tietokoneen lisälaitteet: verkkokamera
  by Päätoimittaja on 26.10.2021 at 13:36

  Jos olet vähänkään tehnyt töitä tietokoneella viimeisen parin vuoden aikana. olet välttämättä törmännyt myös verkkopalavereihin ja sitä kautta myös verkkokameran tarpeeseen. Minkälaiseen päädyit, ja miksi? Mitä asioita mietit omaa kameraasi valitessasi, ja oletko ollut tyytyväinen valintaasi? Tietokoneeseen liitettäviä verkkokameroita on ollut tarjolla vaikka kuinka monta vuotta, ja webcam tekniikat ovat kehittyneet valtavasti ja valinnanvaraa on The post Tietokoneen lisälaitteet: verkkokamera appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Hiisi Experience Group Oy tukemassa Hiidenveden suojelua
  by Päätoimittaja on 26.10.2021 at 13:02

  Hiisi Experience Group Oy on vuoden verran tehnyt yhteistyötä Länsi-Uudenmaan Vesi ja Ympäristö Ry:n kanssa tavoitteena olla edesauttamassa Hiidenveden suojelua. Yhteistyö on kulminoitunut Kolmen puupään panimo -olutbrändiin, ja Hiisi Experience Group Oy on sitoutunut lahjoittamaan jokaista myytyä olutta kohden 0,10 € Hiidenveden suojelu -kunnostushankkeelle. Ensimmäinen tarkasteluväli on saavutettu ja olutta on myyty reilut 6000 pulloa The post Hiisi Experience Group Oy tukemassa Hiidenveden suojelua appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.