Uutisia

Kaupunkilehti Ykkös-Lohja Paikallisia uutisia Lohja, Vihti, Siuntio, Karkkila

 • Nopeus olosuhteiden mukaan moottoritielläkin – myös poikkeusoloissa
  by Päätoimittaja on 31.3.2020 at 05:49

  Suurin sallittu nopeus ei läheskään aina ole sama asia kuin turvallinen ajonopeus. Myös moottoritiellä on tarpeen mukaan alennettava nopeutta riittävän alhaiseksi. Liikenneturvan kyselyn mukaan peräti kolmannes autoilijoista kuitenkin uskoo virheellisesti, että moottoritiellä ei saisi ajaa 80 km/h tai sen alle liikenteen sujuvuuden takia. Turvallisen nopeuden valintaan vaikuttaa nopeusrajoituksen ohella moni muukin asia: esimerkiksi tien kunto, The post Nopeus olosuhteiden mukaan moottoritielläkin – myös poikkeusoloissa appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Pienellä panostuksella kiinni unelmiin
  by Päätoimittaja on 30.3.2020 at 11:35

  Moni rahapelejä pelaava pelailee niitä ainoastaan ajanvietteenä, ja siksi meitä suomalaisia näkyy niin paljon kioskien, huoltoasemien ja kauppojen pelikoneilla. Pelaajat tietävät, että parhaimmillaankin niistä koneista ei voita kuin kenties sata euroa, mutta kuitenkin niihin laitetaan euroja euron perään ja tuotetaan Veikkaukselle lisää liikevaihtoa. Jos itse saisi valita pelaanko 5000x voittokertoimen peliä vai 100x voittokertoimen peliä, The post Pienellä panostuksella kiinni unelmiin appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Lohjan kaupungin tukitoimet lohjalaisille yrityksille ja yhdistyksille
  by Toimittaja on 30.3.2020 at 10:15

  Koronaviruksella on huomattavia taloudellisia vaikutuksia Lohjan alueen elinkeinoelämälle ja kolmannen sektorin toimijoille. Lohjan kaupunki tukee ja auttaa kaikin mahdollisin laillisin ja toiminnallisesti helposti käytettävissä olevin keinoin paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä. Lohjan kaupungin johtoryhmä on päättänyt kaupungin tukitoimista, jotka sisältävät helpotuksia mm. maksuaikakäytänteisiin, tilavuokriin ja sopimusten muutoksiin. Lohjan kaupungin laskut ja lisämaksuaika Lohjan kaupunki myöntää kaikille The post Lohjan kaupungin tukitoimet lohjalaisille yrityksille ja yhdistyksille appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • SSO:ssa vältytään ainakin toistaiseksi lomautuksilta
  by Toimittaja on 30.3.2020 at 10:10

  Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:sta kerrotaan, että se tekee omalta osaltaan kaikkensa turvatakseen toimialueensa, Lohjan ja Salon seudun asukkaiden ruokahuollon. –Kaikissa SSO:n yli 30 ruokakaupassamme – Prismoissa, S-marketeissa ja Sale-myymälöissä – henkilökuntamme tekee nyt hartiavoimin töitä, sillä tilanne on aiheuttanut kovaa kysynnän kasvua, toimitusjohtaja Tapio Finér toteaa ja vakuuttaa samalla, että ruoka ei lopu osuuskaupan myymälöistä. –Olen The post SSO:ssa vältytään ainakin toistaiseksi lomautuksilta appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Jäteasemat eivät siirry kesäaukioloaikoihin
  by Toimittaja on 30.3.2020 at 10:07

  Koronaepidemian vuoksi Rosk’n Rollin jäteasemat eivät siirry 1.4. kesäaukioloaikoihin. Jäteasemilla asiointia tulisi tässä tilanteessa muutenkin rajoittaa vain välttämättömiin käynteihin. Normaalisti osalla Rosk’n Rollin jäteasemista on kesäkaudella talvikautta laajemmat aukioloajat. Mikäli tilanne muuttuu ja kesäaukioloajat voidaan myöhemmin ottaa käyttöön, tiedotetaan siitä erikseen. Jäteasemien aukioloajat saattavat vielä muuttua epidemian aikana. Aukioloajat kannattaakin tarkistaa Rosk’n Rollin nettisivuilta www.rosknroll.fi aina juuri ennen The post Jäteasemat eivät siirry kesäaukioloaikoihin appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Työmatkaliikenne aiheuttaa ruuhkia Uudenmaan rajalla
  by Toimittaja on 30.3.2020 at 10:05

  Uudenmaan maakuntarajan tarkistuspisteille sunnuntaina 29.3. saapuneiden ajoneuvojen kokonaismäärä oli 19 573. Niistä jouduttiin käännyttämään 397. Junamatkustajia oli sunnuntaina 824, joista käännytettyjä oli 13. Maanantain vastaisena yönä ja maanantaiaamuna 30.3. kello 00.00-09.00 tarkistuspisteille saapui 14 474 ajoneuvoa. Näistä ajoneuvoista käännytettiin keskiyön ja aamuyhdeksän välisenä aikana 24. Junaliikenteessä tavattiin 82 matkustajaa, joista yksi käännytettiin. Valmiuslain rikkomisesta on The post Työmatkaliikenne aiheuttaa ruuhkia Uudenmaan rajalla appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Pysytään terveinä ja jatketaan elämistä
  by Päätoimittaja on 29.3.2020 at 11:21

  Liikkumistamme on rajoitettu Uudellamaalla, ravintolat on suljettu pois lukien noutoruokaa ja kuljetuspalveluita. Monet tutut palvelut ovat suljettu tai hoidetaan etäpalveluina ja monet tutut kahvilat ovat sulkeneet ovensa toistaiseksi. Maailmanlaajuinen virusepidemia on saanut Suomenkin sekaisin ja siinä samalla on meidän jokaisen arkeen tullut uusia tapoja, ja monet vielä pari viikkoa sitten arjessamme olleet askareet ovat nyt The post Pysytään terveinä ja jatketaan elämistä appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Liikkumisrajoitus alkoi Uudenmaan rajalla
  by Toimittaja on 29.3.2020 at 10:19

  Uudenmaan liikkumisrajoitus astui voimaan lauantaina 28.3.2020 kello 00.00. Liikkumisrajoitusten valvominen jatkuu ympäri vuorokauden 19.4. saakka. Liikkumisrajoituksen valvonta toteutetaan sekä erikseen perustettujen tarkistuspisteiden että liikkuvan valvonnan avulla. –Poliisi valvoo Uudenmaan raja-aluetta yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa yhteensä 30 tarkistuspisteellä. Tarkistuspisteiden lisäksi liikkumisrajoitusta valvotaan aktiivisella liikkuvalla valvonnalla, joka keskittyy pienemmille teille, kertoo operaation johtaja, ylikomisario Heikki Porola Helsingin poliisista. The post Liikkumisrajoitus alkoi Uudenmaan rajalla appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Ravintolat sulkevat ovensa
  by Päätoimittaja on 28.3.2020 at 11:53

  Siinä missä Uudenmaan sulkeminen aiheutti laajaa keskustelua, myös ravintoloiden sulkeminen teki saman. Monet kahvilat ja yökerhot olivat sulkeneet ovensa jo aiemmin. Mekin olemme listanneet www.lohjanravintolat.fi sekä www.facebook.com/ravintolat kanaviin tiedotteita, sitä mukaan kun tietoihimme on tullut lohjalaisten ravintoloiden tilanteesta lisätietoa. Maanantaista alkaen ravintolat voivat toimittaa TAKEAWAY tai kotiinkuljetuksella ruokaa, mutta varsinainen ravintolasali pysyy suljettuna. Eduskunta hyväksyi The post Ravintolat sulkevat ovensa appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Liikkumisrajoitukset Uudellemaalle voimaan 28.3.
  by Päätoimittaja on 28.3.2020 at 11:46

  Kauan sitä mietittiin ja viikko sitä odoteltiin. Ensimmäinen yritys pysähtyi Perustuslakivaliokuntaan mutta toisella kerra asetus meni läpi ja näin koko Uusimaa on nyt rajoitettua aluetta. Valtioneuvosto antoi 27.3. eduskunnan käsiteltäväksi asetukset, joilla otetaan käyttöön ja aletaan soveltaa valmiuslaissa määriteltyjä liikkumisrajoituksia. Rajoitukset koskevat liikkumista Uudenmaan maakunnan alueelle ja alueelta pois. Liikkumisrajoitukset ovat voimassa 28.3.–19.4.2020. Rajoitusten tultua The post Liikkumisrajoitukset Uudellemaalle voimaan 28.3. appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.