Uutisia

Kaupunkilehti Ykkös-Lohja Paikallisia uutisia Lohja, Vihti, Siuntio, Karkkila

 • LoU Basketin MU17-joukkue aloittaa SM-sarjan
  by Päätoimittaja on 30.9.2022 at 06:57

  LoU Basketin alle 17-vuotiaat pojat nousivat viime keväänä karsintojen jälkeen SM-sarjaan. Joukkue aloittaa SM-taipaleensa tulevana viikonloppuna Valkeavuoren liikuntahallilla, kun vastaan asettuu kotijoukkue Kaarinan Ura Basket. LoU Basketin joukkueeseen kuuluu 17 vuonna 2006–2008-syntyttä pelaajaa. Runko koostuu Lohjan omista kasvateista, mutta täksi kaudeksi halukkaita pelaajia on tullut myös lähialueilta Salosta, Hyvinkäältä ja Karkkilasta. ”Pelaajien tulo muista seuroista The post LoU Basketin MU17-joukkue aloittaa SM-sarjan appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Tekemistä koululaisten syyslomaviikolla
  by Toimittaja on 28.9.2022 at 08:07

  Syysloma lähestyy kovaa vauhtia, joten Lohjan kaupungin nuorisotyössä on jälleen mietitty ohjelmaa lomalaisille. Syysloma starttaa Sporttikeskus Tennarista perjantaina 14.10. kun ohjelmassa on perinteinen nuorten Yösäbä-turnaus. Turnaus alkaa klo 17.00 ja huipentuu finaalipeleihin päättyen puolen yön aikoihin. Pelit pelataan sählykentällä kolmella kolmea vastaan, pikkumaaleihin ilman maalivahteja. Turnaus on tarkoitettu kaikille 12–17-vuotiaille nuorille ja siihen osallistuminen on The post Tekemistä koululaisten syyslomaviikolla appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Petter Forsströmin puisto uuteen kukoistukseen
  by Toimittaja on 28.9.2022 at 08:06

  Virkkalassa aloitettiin pari viikkoa sitten Petter Forsströmin puiston kunnostus. Tämän syksyn aikana valmistuvat puiston käytävät kivituhkapintaa lukuun ottamatta sekä valaisimien kaapelit ja jalustat. Lisäksi tehdään kasvualustat puille ja pensaille. Nurmikotkin saadaan jo paikoilleen. Ensi keväänä työ jatkuu valaisimien asennuksilla ja istutusten tekemisellä. Lisäksi puiston vanhat kivimuurit, kukkauurnat ja terassilta toiselle vievät portaat kunnostetaan. Puistoon tuodaan The post Petter Forsströmin puisto uuteen kukoistukseen appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Taloushaasteet vaivaavat hyvinvointialueita
  by Toimittaja on 28.9.2022 at 08:04

  Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjesti viime viikolla yleisölle avoimen tilaisuuden, jossa kerrottiin tämänhetkisiä kuulumisia sekä strategiakyselyn tuloksia. Sote-uudistuksen tavoitteisiin kuuluvat mm. yhdenvertaisten ja laadukkaiden sosiaali- ja terveyspalvelujen turvaaminen, palvelujen saatavuuden ja saavutettavuuden parantaminen, kustannusten nousun hillitseminen ja ammattitaitoisen työvoiman saannin turvaaminen. Tämänhetkisten sote-alan mullistusten keskellä saattaa kuitenkin tuntua siltä, että kyseisten tavoitteiden saavuttamiseen menee aikaa. Suomen hyvinvointialueet The post Taloushaasteet vaivaavat hyvinvointialueita appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Padel sopii kaikenikäisille – kokeile lajia maksutta
  by Toimittaja on 28.9.2022 at 08:02

  Lohjan Liikuntakeskus järjestää syksyn aikana maksuttomia padel-kokeiluja. –Ajatuksena on, että saisimme näiden tutustumispäivien ansiosta eri-ikäiset ihmiset tutustumaan lajiin ja samalla lisää padelin harrastajia Lohjalle, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Taina Pennanen Lohjan Liikuntakeskuksesta. Maksuttomia kokeiluja ohjaavat itsekin lajiin hurahtaneet veljekset Jari ja Joni Vastamäki. Padel sopii kaikenkuntoisille ja -ikäisille, joten lajia on helppo lähteä kokeilemaan. –Laji on helppo The post Padel sopii kaikenikäisille – kokeile lajia maksutta appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Vastuullisesti apua rescue-koirille
  by Toimittaja on 28.9.2022 at 08:00

  Moni haluaa auttaa kodittomia koiria ja päätyy sen myötä ottamaan rescue-koiran. Muutamaan asiaan kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota ennen kuin uusi nelijalkainen saapuu taloon. Eläinlääkäri Tanja Hakkaraisen mukaan ongelmien välttämisessä olennaisinta on se, mitä kautta rescue-koiran hankkii. –Vakiintuneilla yhdistyksillä on yleensä asiat kunnossa ja vakituiset yhteistyökumppanit, eikä vilppiä esiinny. Sen sijaan koirien yksityinen tai puoliyksityinen tuonti The post Vastuullisesti apua rescue-koirille appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Lukki-kirjastot avasivat Satupolun lapsille
  by Toimittaja on 28.9.2022 at 07:57

  Lukki-kirjastot Lohjalla, Karkkilassa ja Vihdissä kutsuvat Satupolulle! Lähde lapsen kanssa satujen maailmaan, kerää tarroja lukumatkan aikana ja hae lopuksi kirjastosta palkinnoksi pirteä kangaskassi tulevia lainoja varten. Varhaiskasvatuksessa ja esikouluissa voidaan lähteä Satupolulle junan matkassa. Tästä tiedotetaan Lohjan, Karkkilan ja Vihdin varhaiskasvatusyksiköitä erikseen. Satupolun visuaalisen ilmeen ja siellä seikkailevat hahmot on suunnitellut Kaisa Kallio Lohjan kaupunginkirjastosta. Lukki-kirjastojen verkkopalvelusta The post Lukki-kirjastot avasivat Satupolun lapsille appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Lajitteluvinkit helposti Rosk’n Rollin verkkosivuilta
  by Toimittaja on 28.9.2022 at 07:56

  Useimmille länsi- ja itäuusmaalaisille Rosk’n Roll on paras tietolähde lajittelu- ja jätteenkuljetusasioita mietittäessä tai jäteasemakäyntiä suunniteltaessa. Kaikki eivät ehkä tiedä sitä, että yhtiön lakisääteisiin perustehtäviin kuuluu myös jäteneuvonta ja siinä Rosk’n Rollin sivusto noin 155 000 vuosittaisella kävijällään on tärkeä kanava. –Asiakas ja ympäristö ovat kaiken toimintamme ytimessä, ja meille viestinnän ja kierrätysvalmennuksen parissa työskenteleville The post Lajitteluvinkit helposti Rosk’n Rollin verkkosivuilta appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • 5 vinkkiä kielimuurien murtamiseen verkossa
  by Päätoimittaja on 26.9.2022 at 18:11

  Maailma verkottuu päivä päivältä enemmän. Internet on mahdollistanut viestinnän yli useimpien rajojen. Ystävien kanssa keskusteleminen, liiketoiminnan harjoittaminen tai kiinnostavien aiheiden tutkiminen on helpompaa kuin koskaan. Mutta entä kun sinun täytyy kommunikoida jonkun toisen maan kansalaisen kanssa? Entä jos sinun on käytävä verkkosivustoilla, joita et ymmärrä?  Jos englanti ei ole äidinkielesi, voit joutua kamppailemaan rajat ylittävän The post 5 vinkkiä kielimuurien murtamiseen verkossa appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Merkittävää työtä yli 30-vuotta Suomen taekwondon hyväksi kansallisella ja kansainvälisellä tasolla
  by Päätoimittaja on 26.9.2022 at 14:06

  Lohjalaiselle MUDO ry:n Taekwondovalmentajalle, Jari Seppälälle luovutettiin 24.9. lauantaina Ambassador’s Cupin yhteydessä Taekwondoliiton hopeinen ansiomerkki merkittävästä, yli 30 vuoden työstä Suomen Taekwondon hyväksi. Ansiomerkin luovutti liiton puheenjohtaja, Kari Sirviö. Jarilla täyttyy useita eri kohtia myöntöperusteista, joka on erityisen huomioarvoista tässä asiassa.Edellytykset hopeisen ansiomerkin saavuttamiseksi. Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää suomalaiselle tai ulkomaalaiselle henkilölle merkittävästä,vähintään 15 vuotta The post Merkittävää työtä yli 30-vuotta Suomen taekwondon hyväksi kansallisella ja kansainvälisellä tasolla appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.