Uutisia

Kaupunkilehti Ykkös-Lohja Paikallisia uutisia Lohja, Vihti, Siuntio, Karkkila

 • Shivan päivä: käytä tätä päivää harmonian löytämiseen
  by Päätoimittaja on 28.7.2021 at 13:57

  Shiva on kolmas jumala hindujen kolmiyhteydessä. Tämä tuhon jumala on saanut maallisen muotonsa, joskus jopa nelikätisen, nuoren miehen mukaan. Tämä kolmiyhteys koostuu kolmesta eri jumalasta, jotka ovat vastuussa maailman luomisesta, sen ylläpitämisestä ja lopulta tuhoamisesta. Näin Shivan tiedetään olevan kesyttämättömän intohimoinen, joka saa hänet toimimaan äärimmäisyyksiin. Toisinaan Shiva erakoituu, ja vetäytyy kaikista maallisista nautinnoista. Tästä The post Shivan päivä: käytä tätä päivää harmonian löytämiseen appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Maalaistunnelmaa Elonkorjuutorilta
  by Toimittaja on 28.7.2021 at 08:22

  Karjalohjan Elonkorjuutorilta löytyy niin käsityöläisten taidonnäytteitä kuin lähituottajien herkkujakin. Tapahtuman teemana on tällä kertaa maaseutuyrittäjän hyvinvointi. Karjalohjalla järjestetään perjantaina 6.8. klo 16.00–20.00 perinteinen Elonkorjuutori-tapahtuma. Kyseessä on Lohjan alueen ainoa, vuosittain järjestettävä lähiruoka- ja maaseutuelinkeinojen ohjelmallinen kesätapahtuma. Tapahtuman teemana on maaseutuyrittäjän hyvinvointi. Tapahtuman juontajana toimii Pirkko Lahti, joka Suomen Mielenterveysseuran pitkäaikainen toiminnanjohtaja ja psykologi. Hän on The post Maalaistunnelmaa Elonkorjuutorilta appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Mitä Lohjan torille kuuluu?
  by Toimittaja on 28.7.2021 at 08:16

  Jututimme torimyyjiä, torikahvilayrittäjää ja toritoimintaa vetävän Lohjan Yrittäjien puheenjohtajaa ja kysyimme, mitä Lohjan torille kuuluu nykyään ja miten sen toimintaa voisi kehittää. Lohjalla, kuten monella muullakin torilla, on nykyään hiljaisempaa kuin vielä muutamia vuosia sitten. Toisaalta kunnon kesäistä torimeininkiäkin löytyy etenkin viikonloppuisin ja torilla on edelleen paikkansa kaupunkikuvassamme. Torin kehittämiseksi on ideoita, joista monia on The post Mitä Lohjan torille kuuluu? appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Pusulan kyläyhdistys aloitti toimintansa
  by Toimittaja on 28.7.2021 at 08:12

  Toukokuussa perustettu Pusulan kyläyhdistys teki ensimmäisen ”julkisen esiintymisensä” 17.7. Pusulanjärven kesäpäivän yhteydessä. Kesäpäivä-tapahtuma on LC Pusulan vuotuinen aktiviteetti, joka tuo Pusulan uimarannalle kaikenlaista mukavaa touhuttavaa ja katseltavaa. Päivän aikana tutustuttiin mm. paloautoihin, vesipelastuskoiriin, kirkkovenesoutuun ja järven tilanteeseen. Erityisesti pomppulinna ja ponit olivat pienempien kovassa suosiossa. Ja puffetissa herkuttelivat tietenkin kaikki. Kyläyhdistys oli tänä vuonna mukana The post Pusulan kyläyhdistys aloitti toimintansa appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Asuntomessujen elämyksellisimmät saunat on valittu
  by Toimittaja on 28.7.2021 at 08:07

  Sauna from Finland palkitsi jälleen asuntomessujen kolme elämyksellisintä saunaa, joissa on otettu innovatiivisesti huomioon koko moniaistinen saunapolku. Palkinnot menivät taloille Joutsela, Pyörre ja Lohjan Saarenta. Kunniamaininnan sai TA-Asumisoikeus Oy:n kohteen, Sahapihan huipun, yhteissauna. Sauna from Finland ry on suomalainen asiantuntijayhdistys ja sauna-alan yritysverkosto. Se on määritellyt saunomisen ydinarvoiksi aitouden, moniaistisuuden, läsnäolon ja rentoutumisen, hyvinvoinnin ja The post Asuntomessujen elämyksellisimmät saunat on valittu appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Puisella soutuveneellä Lohjanjärvelle
  by Toimittaja on 28.7.2021 at 08:02

  Vesillä voi liikkua monella tapaa. Lohjanjärvellä on tarjolla jos jonkinmoista välinettä ja harrastustoimintaa, jonka myötä aalloille pääsee. Yksi perinteinen laji on soutu, jota voi harrastaa niin kuntoilumielessä kuin tavoitteellisena kilpailulajinakin. Soutuseurasta löytyy niin lainavälineitä kuin soutuseuraakin. Viime vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan viettäneillä Lohjan Seudun Soutajilla on vajaa sata jäsentä. Kausi kestää huhti–toukokuun vaihteesta syys–lokakuun tietämille. –Puoli vuotta The post Puisella soutuveneellä Lohjanjärvelle appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Ennakointi ja maltti auttavat ohittamaan traktorin
  by Päätoimittaja on 28.7.2021 at 06:13

  Traktorit ja muut maataloustyökoneet ovat nyt liikenteessä. Liikenneturva muistuttaa, että traktorit ja puimurit ovat yleensä siirtymässä toisesta työkohteesta toiseen ja ovat maantiellä vain pienen hetken. Ohitukseen lähteminen saattaa olla täysin turhaa ja vaarantaa liikenneturvallisuuden. Maataloustyökoneiden sesonkin on alkanut Kesäliikenteessä on paljon kulkijoita ja heinäkuussa sesonki alkaa myös traktoreilla ja muilla maataloustyökoneilla. Kuten kaikkiin muihinkin tienkäyttäjiin, The post Ennakointi ja maltti auttavat ohittamaan traktorin appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Rantapäivästä käsitöitä ja kirpputorilöytöjä
  by Toimittaja on 27.7.2021 at 09:14

  Aurlahden hiekkakenttä täyttyy sunnuntaina 1.8. klo 9.00–14.00 iloisesta meiningistä, kun Tekevät Kädet ry järjestää jälleen Rantapäivän. Luvassa on niin kirpputorimyyntiä kuin käsitöitäkin, kuten koristeita, koruja ja kortteja. Ruokakojuista löytyy vatsan täytettä. Seuroillakin on mahdollisuus tulla tapahtumaan esittelemään toimintaansa. Tutustumaan pääsee ainakin ringetteen ja jääkiekkoon. Tapahtuma onkin avoin erilaisille kädentaitajille, yhdistyksille, pienyrittäjille ja esiintyjille, kuten trubaduureille, The post Rantapäivästä käsitöitä ja kirpputorilöytöjä appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Rakennuksen hiilijalanjälkeä kannattaa pienentää jo suunnitteluvaiheessa
  by Toimittaja on 27.7.2021 at 09:11

  Asuntomessuilla Lohjalla Hiidensalmessa laskettiin talojen hiilijalanjäljet eli kasvihuonekaasupäästöt koko elinkaaren ajalta. Laskelmat näyttivät, että rakentaja voi vaikuttaa hiilijalanjäljen pienentämiseen monin tavoin. Tehokkaimpaan tulokseen pääsee, jos vähähiilisyys huomioidaan jo suunnitteluvaiheessa. Lohjan messualueella hiilijalanjälki- ja hiilikädenjälkilaskelmat tehtiin ympäristöministeriön päivitetyllä rakennuksen vähähiilisyyden arviointimenetelmällä, joka on osa maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistusta. Menetelmä perustuu kesän 2021 aikana lausuntokierroksella olevaan ympäristöministeriön The post Rakennuksen hiilijalanjälkeä kannattaa pienentää jo suunnitteluvaiheessa appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Potilaat tarvitsevat verta kesälläkin – verenluovutus Lohjalla
  by Toimittaja on 27.7.2021 at 09:06

  Kesän aikana on ollut ajoittain haastavaa löytää riittävästi verenluovuttajia. Syynä ovat mm. pitkään jatkuneet helteet ja koronaepidemia. Potilaat eivät kuitenkaan pidä kesälomaa, vaan syöpä- ja leikkauspotilaat, synnyttävät äidit, keskoslapset ja onnettomuuksien uhrit tarvitsevat verivalmisteita. Verenluovuttajia tarvitaan kaikista veriryhmistä joka arkipäivä, sillä verivalmisteet säilyvät vain rajallisen ajan. Lohjalla verenluovutus järjestetään perjantai 30.7. klo 12.00–17.00 Lohjan työväentalolla The post Potilaat tarvitsevat verta kesälläkin – verenluovutus Lohjalla appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.