Uutisia

Kaupunkilehti Ykkös-Lohja Paikallisia uutisia Lohja, Vihti, Siuntio, Karkkila

 • SSO palasi uuden mission myötä juurilleen – ”tehdään yhdessä parempi paikka elää”
  by Päätoimittaja on 28.9.2020 at 13:19

  Suur-Seudun Osuuskauppa SSO palaa juurilleen uudistaessaan strategisen perustehtävän eli mission, joka on nyt ”tehdään yhdessä parempi paikka elää”. Uutta missiota toteutetaan nykyaikaisin keinoin uutta tekniikkaa ja innovaatioita hyödyntäen. SSO:n juuret ulottuvat vuoteen 1903, kun paikalliset maanviljelijät toivat omat tuotteensa paikalliseen osuuskauppaan myyntiin ja samalla tulivat perustaneeksi osuuskaupan. Juurille palaaminen tarkoittaakin ennen kaikkea yhdessä tekemistä – The post SSO palasi uuden mission myötä juurilleen – ”tehdään yhdessä parempi paikka elää” appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Poliisi on huolissaan nuorista mopoilijoista
  by Toimittaja on 28.9.2020 at 12:03

  ”On vain ajan kysymys, milloin seuraava nuori mopoilija menehtyy tai loukkaantuu vakavasti.” Länsi-Uudellamaalla toteutettiin 25.9. kattava mopo-, kevytmoottoripyörä- ja moottoripyörävalvonta, johon osallistui kaksikymmentä poliisia Länsi-Uudenmaan, Itä-Uudenmaan sekä Helsingin poliisilaitoksilta. Kaksipyöräisten kunto on hieman parantunut edellisestä valvonnasta, mutta joidenkin nuorten välinpitämättömyys näkyi eri tavoin. Kokeneen moottoripyöräpoliisin takaraivossa on huoli siitä, milloin seuraavan tehtävän kohteena on onnettomuudessa The post Poliisi on huolissaan nuorista mopoilijoista appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Hyväntekeväisyyslahjoituksia Länsi-Uudenmaan Säästöpankilta
  by Toimittaja on 28.9.2020 at 11:32

  Hyviä Tekoja -kampanja on Säästöpankin hyväntekeväisyyslahjoitus, jossa paikkakuntalaiset ovat saaneet äänestää ja ehdottaa paikallisia tukikohteita. Lohjan, Vihdin ja Karkilan alueella lahjoituksen saivat tänä vuonna Lohjan Salibandy ry ja Läntisen Uudenmaan eläinsuojeluyhdistys LUE ry. LoSB:ssa voivat harrastaa salibandyä kaiken ikäiset tytöt ja pojat jo pienestä alkaen. Pienten ryhmissä tärkeintä ovat liikunnan riemu, mahdollisuus harjoitella salibandyä, saada The post Hyväntekeväisyyslahjoituksia Länsi-Uudenmaan Säästöpankilta appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Jazzmuusikko Kari Ikonen esiintyy Kässän talossa
  by Toimittaja on 28.9.2020 at 11:11

  Suomen arvostetuimpiin jazzmuusikoihin lukeutuvan pianisti Kari Ikosen soolopianoalbumi ”Impressions, Improvisations & Compositions” julkaistiin 28.8. Levyn nimeä kantava julkaisukiertue toteutetaan Uudellamaalla hiilineutraalisti pyörällä polkien elo–lokakuun aikana. Kiertue poikkeaa myös Lohjalla, ja Ikonen esiintyy Kässän talossa perjantaina 9.10. kello 19.00. (Liput: Virkkalan kirjasto 044 369 5602) Ikonen konsertoi lisäksi muualla Suomessa mm. Jazzliiton kiertueella. Albumin julkaisi arvostettu The post Jazzmuusikko Kari Ikonen esiintyy Kässän talossa appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Vieraslaji isosorsimon torjuntaa kokeillaan pressutuksella
  by Toimittaja on 28.9.2020 at 10:33

  Isosorsimo on Hiidenvedellä laajalle levinnyt vieraslaji, joka heikentää vesistön tilaa ja virkistysarvoja. Hiidenveden kunnostus -hankkeessa kokeillaan erilaisia keinoja kasvin torjumiseksi. Vuonna 2018 kasvimassaa poistettiin pilottialueella koneellisesti, ja nyt ruoppausalueen reunoille on asetettu pressut kasvin leviämisen estämiseksi. Hiidenveden rannalle Lohjan Vaanilanlahden suojelualueelle on asetettu uv-suojatut kestopressut vieraslaji isosorsimon torjumiseksi. Vieraslajin torjuntaan tähtäävä pilottiprojekti alkoi Hiidenveden kunnostus The post Vieraslaji isosorsimon torjuntaa kokeillaan pressutuksella appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Pimeys haastaa tien päällä – heijastinmuistutusta toivotaan
  by Päätoimittaja on 28.9.2020 at 06:50

  Lähes jokainen Liikenneturvan kyselyyn vastanneista suomalaisista kokee heijastinmuistutuksen olevan syksyllä tarpeen. Aniharva kokee, että heijastimen käytöstä puhutaan liikaa. Valtakunnallinen heijastinpäivä 1.10. muistuttaa, että viimeistään nyt on aika kiinnittää heijastin. Lisääntyvä pimeys edellyttää myös kuljettajilta toimenpiteitä: nopeuden alentaminen antaa lisäaikaa havainnoinnille. Liikenneturvan seurantojen* mukaan lähes joka toinen jalankulkija varustautui heijastimin pimeällä taajamassa liikkuessaan. Parannettavaa siis on. The post Pimeys haastaa tien päällä – heijastinmuistutusta toivotaan appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Kahvilat ja Lohja
  by Päätoimittaja on 27.9.2020 at 14:36

  Lohjan Kahvilapäivä on tunnettu Lohjan ulkopuolellakin ja sitä on vietetty jo useampana vuotena, mutta millainen kahvilakaupunki Lohja oikeastaan on? Miten kahvilat ovat avoinna ja minkälaista tarjontaa on saatavilla? Ovatko paikalliset kahvilat teemoitettuja, konditoriakahviloita vai ns. tavallisia kahviloita? Lohja on laaja kunta, jonka etelä-pohjoissuunta kestää ajaa sellaisen tunnin autolla, joten aivan pienestä paikasta ei ole kyse, The post Kahvilat ja Lohja appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Uusia puita Vihdin Menestyjien puistoon
  by Toimittaja on 25.9.2020 at 06:13

  Menestyjien puisto saa täydennystä 29.9. Tänä vuonna puun saajien joukossa ovat mm. muusikko Anssi Kela ja moninkertainen uinnin maailmanmestari Jani Sievinen. Vuonna 2019 perustettu Menestyjien puisto on osa Vihdin kunnan muistamiskäytäntöä. Puisto on tarkoitettu vihtiläisille kiitokseksi, muistoksi ja kannustukseksi. Avajaisvuonna 2019 puistoon istutettiin kahdeksan puuta, joiden saajina oli 11 henkilöä. Vuonna 2020 puiden saajiksi on The post Uusia puita Vihdin Menestyjien puistoon appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Puutarhajätteet voi hyödyntää itse tai viedä jäteasemalle
  by Toimittaja on 25.9.2020 at 05:44

  Kotipihojen syystöissä syntyvät puutarhajätteet kannattaa ensisijaisesti hyödyntää omassa puutarhassa. Jos ylimääräistä jätettä syntyy, sen voi tuoda oikein lajiteltuina Rosk’n Rollin jäteasemalle. –Haravointijätteen voi itse kompostoida avokompostorissa tai kehikossa ja hyödyntää tuloksena syntyvä ravinteikas multa oman pihan istutuksille. Leikatut oksat voi silputa ja levittää vaikka pensaiden alle karikkeeksi. Silppua voi myös hyödyntää kuivikkeena kompostorissa. Ylimääräiset omenat The post Puutarhajätteet voi hyödyntää itse tai viedä jäteasemalle appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Lohjalla koronatilanne edelleen aktiivinen – maskisuositusta tarkennetaan
  by Toimittaja on 24.9.2020 at 14:19

  Tällä viikolla Lohjalla on todettu ensimmäinen koronatartunta kuukauteen. Terveydenhuolto on tavoittanut altistuneet henkilöt, jotka määrätään karanteeniin. Karanteeni kestää 14 vrk altistumispäivästä. Kuntalaisia muistutetaan huolehtimaan hyvän käsi- ja yskimishygienian toteutumisesta, turvaväleistä sekä maskin käytöstä suositusten mukaisesti. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on antanut 24.9.2020 päivitetyn suosituksen maskien käytöstä. Koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa suositellaan joukkoliikenteen lisäksi maskien käyttöä The post Lohjalla koronatilanne edelleen aktiivinen – maskisuositusta tarkennetaan appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.