Uutisia

Kaupunkilehti Ykkös-Lohja Paikallisia uutisia Lohja, Vihti, Siuntio, Karkkila

 • Kotipuutarhurin kevät: siemenestä taimeen näillä vinkeillä
  by Päätoimittaja on 16.4.2021 at 15:59

  Viherpeukaloille alkaa talven jäljiltä löytyä taas tekemistä. Jos nimittäin aikoo kasvattaa esimerkiksi tomaatin taimet siemenestä, nyt on siihen hyvä hetki. Taimien kasvatus ei ole vaikeaa, mutta vaatii hieman kärsivällisyyttä. Tarvitset vain siemeniä ja hyvää, taimien kasvatukseen tarkoitettua multaa. Jotkut kukat ja kasvit vaativat useamman kuukauden esikasvatuksen sisällä, mutta kaksi kuukautta on hyvä aika esimerkiksi kasvihuonekurkulle The post Kotipuutarhurin kevät: siemenestä taimeen näillä vinkeillä appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Lainojen kilpailutus ja vertailu kannattaa –lainakuluissa jopa yli 10 000 € erot
  by Päätoimittaja on 16.4.2021 at 11:06

  Lainojen kilpailutus ja vertailu voi tuoda tuntuvia säästöjä laina-aikana, käy ilmi lainavertailupalvelu Etuan tekemästä selvityksestä. Kulutusluottojen kilpailutuksella saatu säästö oli keskimäärin 2 740 € koko laina-ajalta. Uusien kulutusluottojen korot ovat laskeneet keskimäärin 4 prosenttiyksikköä viime vuoteen verrattuna. Muutokseen ovat vaikuttaneet pankkien välinen kilpailu ja tiukentunut lainsäädäntö. Vaikka yleinen korkotaso on laskenut, lainojen kilpailutus ja eri The post Lainojen kilpailutus ja vertailu kannattaa –lainakuluissa jopa yli 10 000 € erot appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Koronarokotukset laajenevat to 15.4. myös kaikkiin 50 – 59-vuotiaisiin
  by Päätoimittaja on 15.4.2021 at 07:40

  Torstai 15.4. klo 12 lähtien rokotukset laajenevat siten, että kaikki 50 vuotta tänä vuonna täyttävät ja sitä vanhemmat lohjalaiset voivat varata ajan koronarokotukseen. Tämä tarkoittaa niin riskiryhmäläisiä kuin perusterveitäkin. Myös riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat 18-49 vuotiaat sekä riskiryhmään 1 kuuluvat 16-16-vuotiaat voivat edelleen varata ajan rokotukseen. Koronarokotusvuorossa olevat sekä käytettävät rokotteet: 70 vuotta täyttäneet The post Koronarokotukset laajenevat to 15.4. myös kaikkiin 50 – 59-vuotiaisiin appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Kuntavaalit kesäkuussa
  by Päätoimittaja on 14.4.2021 at 12:01

  Korona on riepotellut maailmaa ja siinä sivussa myös lohjalaisia ja Suomea. Se siirsi myös tämän kevään kuntavaalit kesäkuulle, jotka muuten olisivat olleet tällä viikolla. Mitä tuo vaalityöhön tämä kaksi kuukautta, kuinka moni on jo tehnyt valintojaan, mitkä puolueet ovat vahvoilla Lohjalla vuonna 2021? Vuoden 2021 kuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 13.6.2021 ja muut tärkeät ajankohdat ovat seuraavat: äänioikeusrekisterin The post Kuntavaalit kesäkuussa appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Norilsk Nickelin suurin investointi Suomeen: Harjavallan nikkelikapasiteetti lähes tuplaantuu
  by Päätoimittaja on 14.4.2021 at 09:21

  Norilsk Nickel on kasvattamassa Harjavallan tuotantonsa kapasiteettiä. Nikkelin tuotantokapasiteetti nostetaan ensimmäisessä vaiheessa nykyisestä 65 000 tonnista 75 000 tonniin vuonna 2023. Toisessa vaiheessa alkuvuonna 2026 tuotantoa on tarkoitus nostaa yli 100 000 tonniin. Tuotannon kasvattaminen on vastaus Euroopan sähköautomarkkinoiden kasvavaan tarpeeseen liittyen autojen akkuihin, joiden valmistaminen vaatii entistä suurempia määriä nikkeliä. Me olemme tuottaneet nikkeliä Harjavallassa 60 vuotta, The post Norilsk Nickelin suurin investointi Suomeen: Harjavallan nikkelikapasiteetti lähes tuplaantuu appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Lohjan kylissä ja kaupunginosissa tunnetaan ylpeyttä omasta asuinalueesta
  by Toimittaja on 14.4.2021 at 08:09

  Lohja koostuu kaupunkikeskustastaan, sen taajamista ja kaupunginosista, sekä maaseudun kylistä. Mitä kyliin ja kortteleihin kuuluu? Lohjan Kylät ry:n kyläasiamies Lotta Paakkunainen kertoo, että koronapandemia on vaikuttanut voimakkaasti kylien toimintaan, kun tavanomainen toiminta ja tapahtumat ovat olleet tauolla. Se ei ole silti lamauttanut kyläläisiä. –Kylissä on keksitty todella luovia ratkaisuja sille, miten ihmiset saadaan tuotua yhteen The post Lohjan kylissä ja kaupunginosissa tunnetaan ylpeyttä omasta asuinalueesta appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Kyläkyselyn tulokset valmistuivat – Pusulassa riittää intoa kehittää omaa kylää
  by Toimittaja on 14.4.2021 at 08:01

  Valtava määrä kehitysideoita sekä tahtoa tehdä itse töitä kylänsä elinvoiman ja viihtyisyyden eteen, niin voisi tiivistää Pusulan tuoreen kyläkyselyn tulokset. Kysely toteutettiin osana Lohjan Kylät ry:n Toimivat kylät -hanketta. Vastaajissa olivat hyvin edustettuina niin vakituiset asukkaat kuin vapaa-ajan asukkaatkin. –Neljäsosa vastaajista oli syntyperäisiä pusulalaisia, neljäsosa Pusulassa yli kymmenen vuotta asuneita, neljäsosa Pusulassa alle kymmenen vuotta The post Kyläkyselyn tulokset valmistuivat – Pusulassa riittää intoa kehittää omaa kylää appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Ykkösakseli myönsi tukea yhdistyksille ja yrityksille
  by Toimittaja on 14.4.2021 at 07:00

  Ykkösakseli on myöntänyt alkuvuonna rahoitusta uusille hankkeille yhteensä 214 000 euroa. Mukana on yritystukia, yhdistysten hankkeita ja kaksi alueiden välistä hanketta. Yritystukea myönnettiin Lohjalla LVI-Palvelu Rinne Oy:lle ja Axina Oy:lle. Salossa tukea myönnettiin Fiskarsin Suklaa Oy:lle ja Makerspaceman Oy:lle. Karkkilassa tuetaan Pohjanpirtin kunnostusta. Karjalohjalla Kylätalo Kehrä saa tukea talon maalaukseen. Salossa tuetaan Salon Palloilijoiden kentän The post Ykkösakseli myönsi tukea yhdistyksille ja yrityksille appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Saniita puki veljen menettämisestä kumpuavan surun kappaleeksi
  by Toimittaja on 14.4.2021 at 06:57

  Vihtiläinen Sanna Niinistö julkaisi taiteilijanimellä Saniita ensimmäistä kappaleensa 4.12. ja otti tuolloin ensiaskeleen kohti laulajanuran ja unelmansa toteuttamista. Ensimmäinen kappale Uusi polku kertoikin oman elämän haltuun ottamisesta, unelmien toteuttamisesta ja laulajan uran luomisesta. –Kappale sai todella hyvän vastaanoton niin kuin toivoinkin, Niinistö iloitsee. –Etenkin vähän vanhemmat ihmiset ovat tykästyneet siihen kovasti, mistä hieman yllätyinkin, että The post Saniita puki veljen menettämisestä kumpuavan surun kappaleeksi appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.

 • Miten sinä kehittäisit Lohjan liikuntapalveluja?
  by Toimittaja on 13.4.2021 at 14:20

  Lohjan Liikuntakeskus työstää uutta liikuntastrategiaa, johon myös kuntalaiset, liikunta-alan yritykset ja järjestöt pääsevät vaikuttamaan. Asiasta järjestetään yleisötilaisuus ja kyselyt eri tahoille. Lohjan Liikuntakeskuksessa pohditaan parhaillaan uutta liikuntastrategiaa ja sen myötä on käynnistetty Liikuntastrategia 2025 -työ. Tavoitteena on luoda konkreettinen ja selkeä toimenpideohjelma siitä, miltä Lohjan kaupungin liikuntapalvelut näyttävät tulevaisuudessa. Viime aikoina Lohjan Liikuntakeskuksessa on noudatettu The post Miten sinä kehittäisit Lohjan liikuntapalveluja? appeared first on Kaupunkilehti Ykkös-Lohja.