Hiidensalmi ja kaavoitustilanne

L52 Hiidensalmi, 4. kaupunginosa Hiidensalmi

Kortteleiden 190-192 ja 195, sekä katu-, puisto- ja vesialueen asemakaavan muutos

Kaava-alue käsittää 43 hehtaarin kokoisen alueen n. 1,5 km päässä Lohjan ydinkeskustasta. Aluetta ympäröivät Lohjanjärven Ristiselkä ja Pappilanselkä. Idässä aluetta rajaa Tytyrin kalkkikaivoksen louhosalue ja etelässä, Satamaradan toisella puolella, Hiidensalmen vanha omakotiasutus. Käynnissä oleva kaavatyö on Lohjan kaupungin kaavoitusohjelman 2017-19 mukaisesti vireillä oleva asemakaava, jota jatketaan. Kaavoitusohjelmassa on esitetty kaavan alustava aikataulu.

Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on ideakilpailun pohjalta muuttaa käytöstä poistuneet teollisuusalueet Hiidensalmessa keskustaan tukeutuvaksi kaupunkimaiseksi asuntoalueeksi, jolla pidetään vuoden 2021 asuntomessut. Messualueelle suunnitellaan kaavoitettavan n. 20-25 pientalotonttia, joista osa voi olla rivitalo- tai muuta kytkettyä rakentamista. Alueen monimuotoisuuden edistämiseksi tarkoituksena on kaavoittaa alueelle myös 2-3 kerrostaloa eri omistusmuodoin sekä esimerkiksi yksi townhouse- tai rivitalokohde.

Asuntomessujen pääteema on asuminen ja hyvinvointi. Teemaan sisältyvät alueen hyvät palvelut hyvinvointia tuottavina asumisen elementtinä: asuminen luonnonläheisessä järvimaisemassa, helposti saavutettavat lähiliikuntapaikat, älykkäät ja uudenlaiset rakentamisen ja palveluiden ratkaisut.


Projektikaavoittaja
Aino Kuusimäki
aino.kuusimaki(at)lohja.fi
p. 044-3743443

Kaavoituspäällikkö
Leena Iso-Markku
leena.iso-markku(at)lohja.fi
p. 044-3740147

Asuntomessujen projektipäällikkö
Mirka Härkönen
mirka.harkonen(at)lohja.fi
p. 050 590 8020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.