Säästöpankki myi Sammatin ja Karjalohjan kiinteistönsä

Länsi-Uudenmaan Säästöpankki on myynyt Sammatin ja Karjalohjan konttorikiinteistönsä sammattilaiselle kiinteistösijoittaja Henri Vainiolle perustettavien yhtiöiden lukuun. Kumpaakin kiinteistöä varten perustetaan keskinäinen kiinteistöyhtiö, mikä on tarkoituksenmukaisin tapa hallinnoida vuokrattavia kiinteistöjä pitkällä juoksulla, avaa Vainio tulevaisuuden suunnitelmiaan. Myös pankkikäytöstä vuodenvaihteessa vapautuvat tilat tulevat vuokrattaviksi. Uuden omistajan tarkoituksena on lisätä tilojen hyötykäyttöä; Sammatin konttorin alakerrassa olevia kokous- ja saunatiloja on tarkoitus vuokrata jatkossa myös lyhytaikaiseen käyttöön. Vainio näkee mielessään jo tiloissa muistotilaisuuksia, syntymäpäiviä ja paikallisten yhdistysten saunailtoja.

Länsi-Uudenmaan Säästöpankin toimitusjohtaja Jukka Suominen kertoo, että aloite kaupankäyntiin tuli ostajalta. Paikallinen ostaja ja hänen asiantuntevat näkemykset kiinteistöjen käytöstä loivat hyvän pohjan kauppaneuvotteluille. Pankin näkökulmasta on tärkeää turvata hyvien pitkäaikaisten vuokralaisten vuokrasuhteiden jatko ja pitää kiinteistöt jatkossakin taajamia hyödyttävässä käytössä. Näin mm. apteekki- ja kampaamopalvelut säilyvät toimitilojen puolesta kylillä, korostaa Suominen.

Henri Vainio kertoo yrittävänsä pitää Lohjan ”syrjäkylät” elävinä. Ja Sammatti taitaakin olla Lohjan harvoja muuttovoittoisia kaupunginosia tällä hetkellä. Omien kokemustensa perusteella hän myös toteaa olemassa olevien kiinteistöjen kehittämisen olevan helpompaa kuin uusien rakentamisen, ainakin byrokratiamielessä.

Kaupan osapuolet eivät ole tässä vaiheessa halukkaita kertomaan julkisuuteen kauppahintoja. Myyjän mielestä vähän matala hinta ja ostajan silmissä vähän yläkantissa oleva mutta kuitenkin markkinahinta, kun kaupat kerran syntyivät, hymyilevät kaupan osapuolet eurokysymykseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.