Lohja hakee lisämajoituskapasiteettia yksityisiltä asunnonomistajilta

Suomessa on noin 600 000 kesämökkiä, joista kolmasosa soveltuu ympärivuotiseen käyttöön. Mökkejä käytetään keskimäärin vain 79 vuorokautta vuodessa. Lohjalla virallista majoituskapasiteettia matkailijoiden tarpeisiin tarjoaa kymmenkunta yritystä. Yhteenlaskettuna vuodepaikkoja on reilu tuhat. Kun paikkakunnalla järjestetään suurempia tapahtumia, loppuu tarjolla oleva majoituskapasiteetti nopeasti kesken.

−         Heti, kun menetämme vierailijan yöpymään Lohjan ulkopuolelle, valuu suuri osa myös vierailijan käyttämästä oheistoiminnan rahasta toisaalle. Tilapäisen majoituskapasiteetin lisäämisellä pyrimme siis lisäämään matkailutulon pitovoimaa sekä matkailijan viipymää omalla alueella ja paikallisten palvelujen äärellä, avaa tilapäismajoituksen tarpeen taustoja Lohjan kaupungin matkailupäällikkö Minna Ermala

Koulutuksella halutaan madaltaa kynnystä tilapäismajoituksen tarjoamiseen

Lohjan kaupungin matkailutoimi panostaa hyvissä ajoin ennen vuoden 2021 Lohjan kesän päätapahtumaa Asuntomessuja siihen, että majoituskapasiteettia olisi tarjolla nykyistä enemmän. Yksi keino kasvattaa majoituskapasiteettia tilapäisesti, on kannustaa Lohjalta mökin, talon tai asunnon omistavia antamaan tiloja vuokralle. Tällainen toiminta on vakiintunutta jo esim. Porissa suurten tapahtumien aikana.

−         Järjestämme lauantaina 7.3. koulutustilaisuuden heille, jotka ovat kiinnostuneita laittamaan asuntonsa osa-aikaisesti tai tilapäisesti vuokralle, Ermala kertoo.

Koulutus järjestetään Lohjan kaupungintalolla klo 13−15. Paikanpäälle mahtuu mukaan n. 60 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä ja tilaisuutta voi seurata myös livestreamin kautta. Kouluttajana toimii tilapäisvuokraamisen asiantuntija, Mökkivuokraajan käsikirjan kirjoittaja ja Suomen Mökkivuokraajat ry perustaja, Sari Hyvärinen. Koulutus on osallistujille maksuton.

Ensimmäiset 60 koulutukseen ilmoittautunutta saavat ilmaiseksi Mökkivuokraajan E-käsikirjan (arvo 29,90 €). Koulutukseen voi ilmoittautua osoitteessa https://mailchi.mp/afeed56d200e/lohjan_majoituskoulutus .

Tilapäismajoittajille luvassa myös verkkonäkyvyyttä

Lohjan matkailu tarjoaa tilapäismajoittajalle myös mahdollisuuden lisätä asunnon tiedot visitlohja.fi-sivuston majoitussivulle. Tietojen syöttämisen voi tehdä itse, tai palvelun voi ostaa Evenz-palveluntarjoajalta. Sivusto, jonne tiedot syötetään, valmistuu maaliskuun koulutukseen mennessä.

Haussa on myös innokas vuokrauksen aloittaja, jonka ensiaskeleita on tarkoitus seurata opastuksena muille vasta-alkajille. Esimerkiksi lupautuvalle on tarjolla tukea kouluttajalta. Jos kiinnostuit, otathan yhteyttä Minna Ermalaan.

Asuntomessujen majoituksia aletaan varata jo n. 1,5 vuotta ennen tapahtumaa, joten oikea aika toimia on jo nyt. Asuntomessut järjestetään Lohjalla, Hiidensalmen alueella 9.7.−8.8.2021.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.