Viihdettä ja asiaa

Lohjalaisille kaupoissa kävijöille on tarjolla paikallisia lohjalaisia tarjouksia www.ostalohjalta.fi sivustolla, jolle ilmestyy tarjouksia aina viikoittain mm. Säästötalo Latvalalta sekä K-Supermarket Lempolta, myös muita paikallisia liikkeitä on esillä kuten Lohjan Autokeskus, Omalogo, Virkkakan Urheiluliike yms. Käy katsomassa tämän viikon tarjoukset itse.

TV-viihde

Suurelle yleisölle paljastunee viimeistään nyt, että Tuominen on musiikki-ihmisiä, sillä hänellä on jo vuosien ajalta uraa cover-bändeissä ja oman bändin kanssa kiertämisestä. Tuominen on julkaissut myös omaa musiikkia. Vuonna 2017 hän julkaisi ensimmäisen singlensä Elämä ja esikoisalbuminsa Painovoimaa Tuominen julkaisi syksyllä 2019. Tuorein Olen tässä -single on keväältä 2022.

Syksyn säveleen osallistumisesta idea tuli jo viime vuonna ohjelman tehtyä paluun ruutuihin AlfaTV:llä vuosien tauon jälkeen. Tuominen oli kysynyt heti finaalin jälkeen bändiltään, pitäisikö osallistua. Asia kuitenkin unohtui. Biisejä tosin syntyi tulevalle levylle useampikin kappale. Tuominen havahtui alkusyksyllä, että haku on taas päällä

– Laitoin hakemuksen ja kappaleen ihan toiseksi viimeisenä ellen jopa viimeisenä hakupäivänä.

Pian tulikin hyväksyvä vastaus: olette 20 semifinalistin joukossa. Tuominen oli yllättynyt. Yhtäkkiä hän olikin lapsuuden hittiohjelmassa kisaamassa.

– Olin aika, että ohhoh. Menin melkoisen hämilleni siitä. Meillä ei ole mitään hävittävää, lähdemme nauttimaan tästä mahdollisuudesta.

Vielä hämmästyneempi Tuominen kertoo olleensa, kun selvisi keiden kanssa hän kisaa. Mukana on suomalaisen musiikin kiintotähtiä, kuten Eija Kantola, Frederik, Tero Vaara ja Annika Eklund.

– Yleensä uin tilanteeseen kuin tilanteeseen tällaisena supliikkimiehenä, mutta kisailijoiden julkistamisen pressitilaisuudessa jopa minä olin vähän hämilläni ja sivummalla. Olenko tässä nyt jonkun reviirillä? Lopulta se oli aika mahtavaa, kun useimmat tulivat ihan oma-aloitteisesti juttelemaan ja sanomaan, että aika makea juttu kun lähdit.

Tällä hetkellä TV-viihde ei tarjoa välttämättä paljon lohjalaista katseltavaa, vaikka lohjalainen laulaja olikin mukana Syksyn Sävelessä vielä välierissä, kun ralliselostajana ehkä paremmin tunnettu Tomi Tuominen esitti siellä oman kappaleensa. Ehkä tällä hetkellä enemmän suomalaisia pop-seuraajia ja kuuntelijoita kiinnostaa menossa oleva Vain Elämää-sarja siinä esiintyvä Erika Vikman, muita esiintyjiä unohtamatta.

Lohja ja kansalliset uutiset

Viime aikoina Lohja on ollutkin kansallisella tasolla uutisissa aivan muista syistä kuin viihteestä, nimittäin Lohja joutuu jälleen miettimään uutta pomoa, sillä vain hetken työssän ollut uusi kaupunginjohtaja Jarkko Härmälä irtisanoutui koeajan aikana. Hänen irtisanominsa onkin saanut liikkeelle entistä enemmän keskusteluja ja huhuja Lohjan kaupungintalo Monkolan sisäisestä ilmapiiristä. Jarkko Härmälä valittiin tehtävään kesäkuun alussa. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa S-ryhmässä.

Lohjan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Luoma (kok.) kommentoi Svenska Ylelle, että lähdön taustalla on päättäjien ja kaupunginjohtajan välinen luottamuspula. Luoman mukaan luottamuspulaan on useita syitä, mutta ei tarkenna niitä, koska työsuhde päättyi koeaikana.

Helsingin Sanomat kertoi syyskuussa(siirryt toiseen palveluun) Härmälän pitämästä ”erikoisesta” puheesta kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Lohja 700-vuotta

Ensi vuonna on Lohjan isot syntymäpäivät, miten se tulee näkymään jo 2022 ja miten viimeistään tulevana vuonna?

Lohja täyttää 700 vuotta vuonna 2023. Kirjallisissa lähteissä Lohja on mainittu paikkakuntana ensimmäisen kerran vuonna 1323. Sitä vanhempia kirjallisia merkintöjä löytyy vain neljästä maaseutupaikkakunnasta Varsinais-Suomesta ja yhdestä kaupungista, Turusta.


Juhlavuoden tapahtumia:

Pääjuhla 10.-13.8.2023. Pääjuhla on ulkoilmatapahtuma, jossa esiintyy lohjalaistaustaisia ja paikallisia esiintyjiä. Juhlavuotta juhlistetaan myös keskiaikaisella kulkueella, kuten 100 vuotta aiemmin Lohjan 600-vuotisjuhlavuonna. Paikalla ovat muun muassa Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka sekä ministeritason puhuja.

Aurlahden rannassa järjestetään la 12.8.2023 koko kansan juhla. Lohjan kaupunginorkesterin muusikoiden kanssa esiintyvät Juha LehtiAntti Ketonen ja Elias Kaskinen. Sir Elwoodin hiljaiset värit –yhtyeestä tuttu Juha Lehti on asunut pitkään Lohjalla. Antti Ketosella ja Elias Kaskisella on lohjalainen tausta. Pääjuhlan pääesiintyjänä nähdään niin ikään lohjalaistaustainen laulaja Sanni.

Juhlavuoden kunniaksi tehdään omatoimisesti sovelluksen avulla kierrettävä historiareitti Lohjalle, sekä kunnostetaan Virkkalassa sijaitseva Petter Forsströmin mukaan nimetty puistoalue.


Viime vuonna järjestettyyn kuntalaisten Lohja700-ideakilpailuun tuli yhteensä 84 vastausta, joiden joukosta Lohja700-työryhmä valitsi neljä ehdotusta jatkojalostamista varten. Ne olivat:

  1. #Lohja700-somekampanja ja 700 lohjalaisen esittely
  2. Keskiaikainen teemaopastus Pyhän Laurin kirkossa keskittyen historiaan ja keskiaikaiseen elämään
  3. Seinämaalausten esittelykierros Pyhän Laurin kirkossa
  4. Näyttely muodin kehityksestä 100 vuoden aikana

Katso täältä Lohjan kaupunginorkesterin tervehdys juhlavuodelle.

Haaste paikallisille yrittäjille ja palveluntuottajille:

Onko yritykselläsi idea Lohja700-juhlavuoden tuotteelle tai palvelulle? Kannustamme paikallisia yrittäjiä ja palveluntuottajia ideoimaan tuotteita ja palveluita juhlavuodelle. Osa tuotteista valitaan kaupungin myyntiin, ja osalle tuotteista myönnetään logon käyttöoikeus. Tuotteet voivat olla elintarvikkeita, esineitä tai palveluita. Erityisesti toivotaan juhlavuoteen ja paikkakunnan imagoon sopivia, paikallisia tuotteita. 

Yrittäjien ja palveluntuottajien tuoteideat osoitetaan kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Merja Lonkaiselle merja.lonkainen(at)lohja.fi. Työryhmä valitsee tuotteet, joille logo myönnetään. Juhlatyöryhmä ottaa myös kantaa siihen, mitä tuotteita valitaan kaupungille myyntiin.

Lohja700-juhlavuoden logon käyttöoikeus on myönnetty seuraaville yrittäjille:

Ciderberg Oy – Lohja700-omenasiideri.
Höyry Löyly Oy – Lohja700-aiheinen löylynsielu.
RPH Puu / Delta Sound – Lohja700-aiheinen saunalämpömittari.
Cafetoria roastery Oy – Lohja700-kahvi.
KoruAntero Oy – Lohja-aiheiset korut.
Bonne Juomat Oy – Omenasose ja lähdevesi.
Kultapaja K Hietanen – Erikoiserä Lohjan perinnekorusta.
Virve Haahti the Guide – Lohjalle sijoittuvat kävelyretket ja opastuspalvelutuotteet.
Piia Virta / Linkart – Lohja-aiheiset maisemajulisteet.
Anna-Mari Kaskinen – Lastenkirja.
Lohjan Oppaat ry – Lohja-aiheiset opastetut bussi- ja kävelykierrokset.
St. Honoré – Lohja700-leivos tai -kakku.
Kiinteistömaailma Lohja – Lohjalla myynnissä olevat kohteet.
Houseboat Lohjan Helmi – Elämykset asuntoveneellä Lohjanjärvellä.
MosterRosa tmi – Liessaaren silta -tyynynpäällinen.
Kalkki-Petterin hedelmätarha / Suomen Kotipanimotarvike Oy – Lohja700-omenamehu ja -hunaja.
Pure Experience Oy – Lohja700-mäskileipä.
Piia Brax – Keskiaikaishenkiset lautanauhat ja käsineet.
Suur-Seudun Osuuskauppa SSO – Rantajamit.
Villa Kokkokallio – Artesaanijäätelö ja talon piiras.
Sammattiseura ry – Käsitöiden myyntinäyttely.
Lohjan ja lähiympäristön geokätköilyn harrastajat – Lohja700-geokätkö.
TCG Software Oy – Lohja700-aiheinen laserleikattu liikelahja.
Pihaperhosen taimisto
Tähtihoito 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.