Vuoden 2021 Asuntomessujen projektipäällikkö valittiin

Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Lohjan kaupunki järjestävät valtakunnalliset asuntomessut Lohjalla vuonna 2021. Viime viikolla Suomen Asuntomessut ja Lohjan kaupunki valitsivat messuhankkeelle projektipäällikön, joka tulee kokoamaan messupaikkakunnan projektiorganisaation ja johtamaan messualueen rakennuttamisprojektia. Projektipäälliköksi valittiin VTM Mirka Härkönen.

Härkönen työskentelee Sito Oy:ssä hankehallinta-osastolla vastaten mm. suurten aluerakennushankkeiden koordinointipalveluiden kehityksestä ja myynnistä. Härkönen on työskennellyt pitkään Sitossa apulaisosastopäällikkönä ja osastopäällikkönä. Hänellä on pitkä kokemus erilaisten kaupunkikehitys- ja infrahankkeiden parissa suuren infahankkeen projektinjohtotehtävistä asiantuntijatyöpajojen järjestämiseen. Härkönen omaa lisäksi vahvan kokemuksen myynnistä ja markkinoinnista. Hän tuntee myös kunnallisen päätöksentekoprosessin. Projektien myötä digitalisaation mahdollisuudet ja tietomallinnus ovat Härköselle tuttuja asioita. Hän on myös perillä kaupunkisuunnittelun ja liikenteen kehityksestä ja tämänhetkisistä trendeistä.

Lohjalle syntyvä uusi asuinalue tulee rakentumaan kaupungin keskustan tuntumaan Hiidensalmeen, Lohjanjärven rannalle.

-Yhteistyö Osuuskunnan ja Lohjan kaupungin välillä kulminoituu paikalliseen projektiorganisaatioon ja projektipäällikkö on tässä avainasemassa. Hienoa, että pääsemme aloittamaan projektipäällikön kanssa työt tässä vaiheessa, Suomen
Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää kertoo.

Lohjalle syntyvällä asuinalueella on vahva teollinen historia. Nyt teollisuusalueelle puhalletaan uusia kaupunkikehityksen tuulia ja Hiidensalmeen tulee valmistuttuaan reilun tuhannen hengen asuinalue. Asuntomessujen myötä valmistuu vuonna 2021 ensimmäiset kodit noin 600 asukkaalle. Asuinalueen kantavia periaatteita tulee olemaan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen.

-Projektipäällikkö lähtee yhdessä projektikaavoittajan kanssa laatimaan asemaakaavaa kumppanuushankemenetelmällä. Tavoitteena on, että kaavaprosessi olisi valmis talvella 2018-2019. Alueelle tulee rakentumaan monenlaisia
asuntomuotoja, kuten pien-, rivi- ja kerrostaloja sekä townhouseja, Lohjan kaupungin elinvoimajohtaja Pekka Puistosalo kertoo.

Juttu alunperin julkaistu Ykkös-Lohjassa:
http://www.ykkoslohja.fi/?q=node/240573

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.