Skanska ja P&R Arkkitehdit valittu Lohjan Laurentiustalon allianssihankkeen kehitysvaiheen kumppaniksi

Lohjan kaupunki on valinnut Skanskan ja P & R Arkkitehdit kehitysvaiheen kumppanikseen monitoimitalo Laurentiustalon allianssihankkeeseen.

Laurentiustalosta suunnitellaan monenlaisen oppimisen tyyssijaa: sinne sijoittuvat uuden opetussuunnitelman mukainen koulu ja uuden varhaiskasvatussuunnitelman mukainen päiväkoti sekä tiloja musiikkiopistolle, kuvataidekoululle ja kansalaisopistoille. Kokonaisuuden suunnittelussa on ratkaistava niin opetuksen, suomen- ja ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen kuin muiden toimijoiden tarpeet.

Allianssihankkeen kehitysvaihe on käynnistynyt, ja se jatkuu syksyyn 2018, jolloin hankkeen toteuttamisesta tehdään erillinen päätös. Mikäli hanke päätetään toteuttaa, Laurentiustalon rakentaminen alkaa syksyllä 2018.

Hankkeeseen kuuluvat olemassa olevat Anttilan koulun ja Solbrinkenin koulun kiinteistöt ja niiden kytkeminen suunniteltavaan ja rakennettavaan uudisosaan toimivaksi kokonaisuudeksi. Anttilan koulun remontti on valmistunut keväällä 2017, ja uudisrakennus kytketään yhdysosalla Anttilan kouluun kiinni. Solbrinkenin koulukiinteistön tulevaisuuden käyttö selvitetään hankkeen suunnitteluvaiheen aikana. Tämän lisäksi vieressä sijaitseva päiväkoti Laban mahdollisesti myös puretaan pois. Koko uudesta, yhdeksän eri toimijan kokonaisuudesta käytetään nimeä Laurentiustalo.

Arviolta noin 8 000 kerrosneliömetrin kokoinen Laurentiustalo rakennetaan historiallisen Pyhän Laurin kirkon läheisyyteen. Rakennukselle on suunniteltu punatiilijulkisivua, jotta se muodostaisi harmonisen kokonaisuuden historiallisen ympäristönsä kanssa.

”Hankkeen kehitysvaiheessa hyödynnetään erilaisia tapoja kaupunkilaisten ja päättäjien osallistamiseen Laurentiustalon suunnitteluun”, kertoo rakennuspäällikkö Martti Savolainen Skanskasta.

Lohjan kaupunki järjestää kaavaillan ja Laurentiustalon osallisuuspajan tiistaina 27.2. klo 17.30 alkaen Lohjan kaupungin pääkirjaston Järnefelt-salissa. Kaavailta on lohjalaisille, hankkeen toimijoille ja muille kaavoituksesta kiinnostuneille tarkoitettu kaikille avoin ja vapaamuotoinen tilaisuus, jossa osallisilla on mahdollisuus tutustua hankkeeseen ja henkilökohtaisesti keskustella kaavoituksesta ja hankkeen suunnittelusta vastaavien kanssa.

”Laurentiustalosta tulee moderni ja toiminnallinen oppimisympäristö, joka tulee suuresti kehittämään myös keskeistä kaupunkikuvaa ja Lohjan imagoa”, toteaa Lohjan kaupungin palvelutuotantojohtaja Pasi Perämäki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.