Lohjan keskustaan uusi kauppakeskus Hiidenkaari

Hiidenkaaren kaavoitus aloitettiin vuoden 2018 alussa, mutta mitä kuuluu hankkeelle syksyllä 2018?

Hiidenkaari on Lohjan uusi monipuolinen, vetovoimainen, elinvoimainen ja tehokas keskustakortteli, jossa yhdistyy keskusta-asuminen, upeat julkiset kaupunkitilat, arjen lähipalvelut sekä laadukkaat ravintolat.

Hiidenkaaren alustava suunnitelma sisältää;
KAUPALLINEN TILA 4000 M²
(sis. päivittäistavara 1960 m²)
TOIMISTOTILAT 570 M²
ASUMINEN 5730 M²

Alkuvuodesta Kesko kommentoi Länsi-Uusimaa lehdelle näin:

– Olemme hakeneet Lohjan keskustasta Supermarketin paikkaa vuosia. Tämä olisi hyvä paikka. Keskustatyyppinen supermarket puuttuu Lohjalta täysin. Lempolassa on kauppapuistossa supermarket ja Lohjalla on muuten hyvä market-verkosto. Tämä on meille varteenotettava vaihtoehto, Keskon kauppapaikkapäällikkö Harri Salovaara sanoo.

L61 Nahkurintori

Asemakaavan muutos koskee: Lohjan kaupungin 1. kaupunginosan Anttilan kortteleita 19, 20, 21 ja osaa korttelista 161, ja katualuetta.

Suunnittelualue sijaitsee Lohjan kaupallisessa ydinkeskustassa. Kaupunki järjesti keväällä 2016 kumppanuushaun kortteleiden 20 ja 21 osien kehittämiskonseptin ja kumppaneiden hakemiseksi alueen suunnitteluun ja toteutukseen. Monipuolinen kokonaisuus koostuisi kauppakeskustyyppisistä liiketiloista, kaupallisista ja muista palveluista, muista toimitiloista sekä keskusta-asunnoista.

Tavoitteena on tutkia em. kokonaisuuden rakentumisen mahdollisuutta. Kokonaisuuden laajuus ja mitoitus on avoin, ja alueen asemakaavat muutetaan kumppanien valintaa seuraavan yhteissuunnittelun pohjalta. Alustavan rajauksen mukaan Nahkurintorin asemakaavan muutos koskee 1. Anttilan kaupunginosan kortteleita 19-21 ja osaa korttelista 161 ja niitä ympäröiviä Nahkurin-, Paikkarin-, Tehtaan- ja Linnaistenkadun katualueita. Osa kortteleista 20 ja 21 on yksityisomistuksessa.

Asemakaavan muutos on Lohjan kaupungin kaavoitusohjelman 2018-20 mukaisesti vireillä oleva asemakaava, jota jatketaan. Kaavoitusohjelmassa on esitetty kaavan alustava aikataulu.

Hiidenkaaren suunnitelma: https://lohja.emmi.fi/l/Kkpbpr8hFGGC

One comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.