Lohjan kaupunki kutsuu kaikki lohjalaiset mukaan Earth Hour -ilmastotapahtuman viettoon

Lohjan kaupunki osallistuu tänäkin keväänä WWF:n maailmanlaajuiseen Earth Hour -tapahtumaan, jossa kaupungit, yritykset, yhteisöt ja yksityiset ihmiset sammuttavat valojaan yhtäaikaisesti tunnin ajaksi lauantaina 30.3.2019 klo 20:30–21:30. Kaupunki kutsuu kaikki lohjalaiset mukaan maailman suurimpaan ilmastotapahtumaan: näytetään yhdessä valomerkki ilmaston puolesta!

Valot sammuvat Nummen koulukeskukselta sekä Ristin ja Muijalan kouluilta

Earth Hour näkyy Lohjalla tänä vuonna ainakin Nummella, Virkkalassa ja Muijalassa, kun Lohjan kaupunki sammuttaa Nummen koulukeskuksen sekä Ristin ja Muijalan koulujen ulkovalaistuksen tunnin ajaksi lauantaina 30.3.3019 klo 20:30–21:30.

Earth Hour -konsertti Länsi-Uudenmaan musiikkiopistolla 26.3.

Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston oppilaiden perinteinen Earth Hour -konsertti järjestetään tiistaina 26.3.2019 klo 19. Mäenpää-salissa (Kirkkokatu 6) pidettävään konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Maailman suurin kynttiläillallinen

Suomessa Earth Houria vietetään viidettä vuotta peräkkäin teemalla ”Maailman suurin kynttiläillallinen”. Osallistujia haastetaan sammuttamaan valot ja viettämään tunti kynttilänvalossa ilmastovastuullisen ruoan äärellä. Erityisesti ravintola-alan yrityksiä kannustetaankin osallistumaan tapahtumaan ja järjestämään asiakkailleen pieniä tai suuria ilmastoystävällisiä aterioita kynttilänvalossa joko tapahtumaviikolla tai varsinaisena Earth Hour -iltana. Lohjalaistenkin kannattaa tiedustella suosikkiravintoloistaan, osallistuvatko ne Earth Hour -tapahtumaan viettoon!

Ruoka muodostaa noin viidesosan yksityisen kulutuksen ilmastovaikutuksista – saman verran kuin liikenne. Selkeästi suurin osuus ruoantuotannon ilmastovaikutuksista liittyy eläinperäisen ruoan tuotantoon. Helppo tapa vähentää ruokavalion ilmastovaikutuksia onkin syödä enemmän kasviksia ja vähemmän lihaa. Parhaita vaihtoehtoja ovat kaudenmukaiset kasvikset ja kestävästi pyydetyt lähivesien kalat. Lisätietoa ilmasto- ja ympäristöystävällisestä ruoasta:

Hinku-kuntana ilmastonmuutosta uhkaa torjumassa

Earth Hour ei ole sähkön- tai energiansäästötempaus, vaan valojen sammuttaminen on symbolinen ele, jolla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä. Huoli ei ole aiheeton – mikäli maapallon keskilämpötilan nousu jatkuu nykyistä vauhtia, ilmaston arvioidaan lämpiävän 1,5 astetta jo tämän vuosisadan puoleen väliin mennessä.

Nopeita päästövähennyksiä tarvitaan. Lohjan kaupunki on mukana Kohti hiilineutraalia kuntaa (HINKU) -hankkeessa ja se on asettanut tavoitteekseen vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 80 % vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Lohjan kaupunki haluaa kannustaa Earth Hour -tapahtumaan osallistumalla kaikkia kaupungin asukkaita tekemään pieniä ja suuria ilmastotekoja arjessaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.