Asuntomessualueen kaavavalitukset on vedetty pois

Hiidensalmen asemakaavasta hallinto-oikeuteen jätetyt valitukset on vedetty pois. Valituksen jättäneiden ja kaupungin kesken on käyty selventäviä keskusteluja hyvässä yhteishengessä. Keskusteluissa on nostettu esiin alueen teolliseen historiaan ja sen jälkiin liittyviä ongelmakohtia ja huolenaiheita. Alueella on myös suoritettu tarkastus yhdessä ELY-keskuksen kanssa.

Alueella on menneiltä vuosikymmeniltä peräisin olevaa laajaa rakennusjätteistä ja osin haitallisista jätteistä koostuvaa täyttöä, joiden osalta valituksessa esitetyt huolenaiheet ovat aiheellisia. Kaavan hyväksymisen kannalta ne on riittävällä tavalla selvitetty, mutta jatkorakentamisessa alueen asianmukaisesta puhdistuksesta on varmistuttava. ELY-keskus edellyttää, että alueen rakentamisen yhteydessä maaperää mahdollisesti pilaava jäte tulee poistaa alueelta ja tarkastaa jätteen alapuolisen maaperän haitta-ainepitoisuus.

Valitusten poisvetämisen jälkeen Lohjan asuntomessujen valmistelu jatkuu suunnitelmien mukaisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.