Tämän vuoden Laureja onkin kaksin kappalein

Lohjan torilla julkaistiin lauantaina Laurinpäivän kunniaksi 35.kerran valittu Lohjan Lauri. Viime vuonna Lohjan Lauriksi valittiin Cafe Laurin omistajat Jukka Turunen ja Timo Ranta ja tänäkin vuonna Laurin arvonimi meni ”pariskunnalle”, nimittäin Karjalohjan Unkan Baarin vetäjäveljekset Janne ja Harri Teperi, joiden ansiosta Lohja on mainittu menneen vuoden aikana useammankin kerran kansallisessa lehdistössä ja Jannen ja Harrin omatakeinen tyyli on tuonut Unkan Baarille sen nykyisen maineen. Itse baari on perustettu 1990/91 Jannen ja Harrin isän Leon toimesta ja poikien vastuulla baari on ollut jo useamman vuoden.

Vuoden Laurit Janne ja Harri runsaslukuisen toriyleisön seuratessa taustalla.

Kyllä tämä vuoden Lauri titteli tuli meille täysin puskista, kertoo Janne Teperi, joka oli yksin vastaanottamassa palkintoa veli Harrin lomaillessa ulkomailla.

Jos haluat katsoa julkistustilaisuuden, näet sen videolta Ykkös-Lohjan kotisivuilla, jolla koko julkistustilaisuus on ikuistettuna. Samalla videolla luetellaan myös kaikki edelliset 34 Lauria. Lohjan Lauri-kunnianimessähän on se erikoisuus, että Lohjan Lauri voi olla yhtä hyvin mies kuin nainen, kuten historiassa heitä on ollutkin.

Ideoita riittää varastossa

Unkan Baari on tunnettu sosiaalisen median päivityksistään, jotka ovat nousseet myös iltapäivälehtien sivuille. Välillä on päivityksessä ollut presidenttejä ja välillä ties mitä, mutta päivitysten ohessa veljekset pyörittävät oikeasti huoltoasemaa ja sen yhteydessä olevaa baariravintolaa.

Täyttä työtä tämä on, mutta sen voi tehdä myös tällaisella otteella kuin mitä me sen teemme. Ja varastossa on vielä paljon käyttämättömiä ideoita, kertaa Janne, kun häneltä kysyttiin, loppuvatko jo ideat mitä tehdä seuraavaksi.

Veljeksille on myös aivan omat alter egonsa Luigi ja Giuseppe, jotka valmistavat omantakeisella tyylillään ruokia tässä karjalohjalaisessa keittiömiljöössä. Luigin ja Giuseppen lisäksi Unkan Baarin sosiaalinen media on täynnä mitä erilaisempia päivityksiä, joissa useimmiten on myös ideaa ja sanomaa, tai sitten vain päivityksiä.

Kyllähän kaiken hassuttelun ohella meillä on myös tapahtumia, kuten karaoke, halloween, ysäridiscot yms eli teemme parhaamme tarjoten asiakkaillemme palveluita aamusta yöhön, kertoo vuoden Laurin 50% eli Janne.

Unkan baarista

Karjalohjan liityttyä Lohjaan vuonna 2013 Unkan Baarista tuli uuden Lohjan yhteinen ilon aihe. Yrittäjäveljekset ovat omilla tempauksillaan sulattaneet koko Lohjan sydämet ja hauskuuttaneet huumorillaan laajasti paikallista ja ulkopaikkakuntalaista väkeä. Teperit ovat olleet mm. kahtena vuonna peräkkäin ehdolla Suomen positiivisimmaksi yrittäjäksi. Vuonna 2017 Lohjan matkailugaalassa he saivat kunniakirjan ollen Lohjan positiivisimmat yrittäjät.

Yrittäjät tarttuvat ennakkoluulottomasti ja rohkeasti ajankohtaisiin uutisaiheisiin ja julkaisevat nopeasti oman vastineensa esimerkiksi niin USA:n kuin Suomenkin Presidenttien edesottamuksista. Unkalta saa mm. ostaa t-paitaa, jonka rintataskusta pilkottaa 50 euron seteli.

Teperit ovat olennainen osa Karjalohjan laajan kesämökkiverkoston kesälomaa, kun mökkiläiset suuntaavat asioimaan Unkan Baariin. Teperin veljekset ovat myös Lohjan ”virallisia” Presidentin palvelijoita, sillä sekä Presidentti Tarja Halosen että Presidentti Sauli Niinistön mökit sijaitsevat Unkan Baarin lähettyvillä ja tiettävästi käyttävät Unkan Baarin palveluja hyväkseen kuten kuka tahansa mökkiläinen.

Teperin veljesten toiminta Karjalohjan kyläyhteisön aktivoimiseksi, hyväntekeväisyys eri kylän toimintojen säilymiseksi ja kylän ihmisten auttaminen erilaisissa tilanteissa on erityisen kunnioitettavaa. Yrittäjäveljeksillä on huomattu olevan suuri sydän ja mahtava asenne toimia Karjalohjalaisille tärkeiden asioiden puolesta.

Harri ja Janne Teperi ovat omalla toiminnallaan ja pitkäjänteisyydellään lunastaneet mitä parhaimmalla tavalla Laurille asetetut kriteerit. Jännityksellä jäämme odottamaan, mitä yrittäjäveljekset keksivät seuraavaksi iltapäivälehtien uutiskynnyksen ylittäväksi tarinaksi.

Laurinpäivän tapahtumassa Laurin julkisti Länsi-Uusimaa lehden päätoimittaja Päivi Kallo. Hatun luovuttivat vuoden 2018 Laurit Jukka Turunen ja Timo Ranta Cafe Laurista. Kukituksen hoitivat Lohjan Keskuskengän yrittäjä Harry Saarinen ja kaupungin matkailupäällikkö Minna Ermala.

Lohjan keskustassa riitti ihmisiä

Kun kerrankin Lohjalla tapahtuu, niin torikin oli täynnä myyjiä kirjamyyjistä vaatteiden kautta erilaisiin syömisiin ja Laurinkadun varrella riitti ostettavaa kotiin jos jonkinmoista. Laurinpäivä on hyvä esimerkki siitä, miten Lohjallakin osataan järjestää tapahtumia, laittamatta kuitenkaan tuhansia euroja esiintyjiin. Laurinpäivä ja ensi lauantaina Virkkalapäivä ovat molemmat jo vuosittaisia paikallisia tapahtumia, jotka keräävät ihmisiä yhteen iloisessa mielessä

One comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.