St.Laurence Golf – urheiluja ja nähtävyyksiä

Suomi on golfin suhteen yhä nouseva maa ja vaikka aina silloin tällöin suomalainen golf-ammattilainen nousee maailmanhuippuja vastaan pelaamaan, on golfia kohtaan vielä myös paljon vääriä ajatuksia. Jotkut näkevät sen yhä vain parempiosaisten lajina, mutta tosiasiassa kuka tahansa lajista kiinnostunut voi aloittaa golfin pelaamisen.

Golf onkin lajina yksi Lohjan vetovoimatekijä ja lähes vuosittain kentillä järjestetään kansainvälisen tason ammattilaiskilpailuja. Lohjan kentät ovat saaneet positiivisia palautteita ennenkin, mutta varsinkin nykyään kun kentät ovat uudistettuja ja aina huippukuntoisia, niillä pelaamista arvostetaan, samoin kuin koko yhdistystä, joka ylläpitää kenttiä.

Lohjan omat golf-kentät

St.Laurence golf koostu itseasiassa kahdesta kentästä eli Pyhän Laurin ja Kalkki-Petterin kentistä sekä Par-3 kentästä. Näiden lisäksi on alueella myös range sekä harjoitusviheriö. Alueelta löytyy myös ravintola, joka on avoinna myös erilaisten tilaisuuksien, kuten syntymäpäivä ja häät toteuttamista ajatellen.

STLG eli St.Laurence Golf ja sen toiminta pyörii eri toimikuntien kautta. Toisaalla kapteeni ja puheenjohtaja hoitavat johdon asioita ja toimikunnat hoitavat kaiken operatiivisen toiminnan. Toimikuntia ovat juniorit, kilpailut, naiset, seniorit sekä sääntö- ja tasoitustoimikunta.

Jäseneksi yhdistykseen pääsee hakemuksella ja jäsenmaksu oli 2019 aikuiselta 110 euroa ja junioreilta 50 euroa, varsinaista liittymismaksua ei seurassa ole. Jäsenmaksulla jäsen saa mm. Golflehden vuosikerran, GoGolf jäsenyyden, GF alennettuun hintaan, Par3 GF puoleen hintaan yms.

Lohjalaista golf-ammattilaista ei heti tule mieleen, mutta esimerkiksi Mikko Ilosen näytöt maailman kentillä ovat saaneet monen suomalaisen seuraamaan lajia esimerkiksi televisiosta. Mikko lopetti uransa tähän vuoteen mutta esimerkiksi naisgolffari Krista Bakker jatkaa edelleen kovalla suoritustasolla kansainvälisissä kilpailuissa ammattilaisena.

Meille sivustaseuraajille golfia voi pelata myös vetoja lyömällä vedonlyöntisivut.com kautta tai vaikka tietokoneella virtuaaligolfia pelaten, jos jostain syystä itse todellinen golf-pelaaminen ei innosta. Golfin tai minkä tahansa muun lajin kuten jääkiekon, jalkapallon tai koripallon seuraaminen on yhtä viihdyttävää kotona kuin paikan päällä, kylläkin kotona se on helpompaa, kun ei tarvitse kuin laittaa televisio päälle ja suunnata oikealle kanavalle. Nyt kun siihen vielä liittää laajasta valikoimasta lisää jännitystä tuomaan pieniä vetoja, on lisäjännitys taattua. Esimerkiksi Lohjan naapurin Nummelan oman NHL-pelaajan nuoren Eeli Tolvasen otteita on saatu aika ajoin seurata suoratoistokanavien kautta, joskin tällä hetkellä nuoren miehen otteet eivät ole häikäiseviä ja kenties hänen paras vaihtoehtonsa olisi tulla takaisin kasvamaan kotoisaan jääkiekkoliigaan.

Kauniit kentät keskustan lähellä

St.Laurencen golf-kentät ovat aivan Lohjan keskustan kupeessa Gunnarlassa. Kaupungin keskustan ja golf-kenttien välissä on käytännössä vain tie-25. Harvoissa suomalaisissa kaupungeissa golf-kentät sijaitsevat näin lähellä ostospaikkoja ja keskustan vilinää.

Lohjan vetovoima

Golf-kentät ovatkin yksi positiivinen asia ja vetovoimatekijä Lohjalla ja nyt kahden vuoden päästä olevat Asuntomessut on toinen iso Lohjan tulevien vuosien merkittävä hanke. Kaiken sivussa on jo viimeiset kolmekymmentä vuotta puhuttu ja odotettu matkustajaliikenteen tuomasta junasta ja sekin asia on edelleen tapetilla Helsinki-Turku Tunninjuna hankkeen toimesta. Tunninjuna tuleminen ei ole vielä varma, kysymys on rahoituksesta ja todellisesta tarpeesta.

Kauniiden ja keskustan läheisyydessä olevien golf-kenttien lisäksi kaupungista löytyy yksi Etelä Suomen hienoimmista ja kauneimmista järvistä, Lohjanjärvi. Yksi hienoimmista ja historiallisesti merkittävä kivikirkko, Pyhän Laurin kirkko ja totta kai koko järven alla piilossa olevat kalkkikaivoksen käytävät, joihin vierailla ja turisteilla on pääsy Kalkkikaivoksen museon puitteissa, jonne pääsee Koneen hienolla uudenaikaisella hissillä.

Lohjankin tulevaisuuden päättää kansainvälisen talouden kuulumiset ja pääkaupunkiseudun kehittyminen. Lohjalta ajaa Helsingin keskustaan reilussa puolessa tunnissa ja lentokentällekin ehtii tunnissa. Asuntojen ja kiinteistöjen hinnat ovat kuitenkin selkeästi alemmat kuin aivan Helsingissä kiinni olevien alueiden, ja Lohjan alueella on kuitenkin kaikki normaaliin elämiseen tarvittavat peruspalvelut ja todella monipuolinen harrastustarjonta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.