Lohjan vuoden matkailuyritys on Alitalon viinitila, Ciderberg oy

VUODEN MATKAILUYRITYS ON ALITALON VIINITILA, CIDERBERG LOHJANSAARESTA

–  muita kunniamainintoja jaettiin 5 kappaletta

Vuoden 2017 matkailuyritykseksi Lohjalla on valittu Alitalon viinitila, Ciderberg Lohjansaaresta. Alitalon Viinitila/ Ciderberg Oy –  perinteinen, pitkäaikainen matkailuyritys. Yrittäjät Sanna ja Marko Maula, ovat kehittäneet vuosien varrella useita uusia ja paikallisia tuotteita. Yrittäjät ovat olleet kasvoina kotimaisisille viinitiloille monissa tv- haastatteluissa.  Omena edustaa Lohjaa hyvällä tavalla ja omena on pitänyt pintansa yhtenä kaupungin imagotekijänä. Ciderbergin yrittäjät ovat tehneet uusia avauksia, kuten Kubu-kulttuuribussi yhteistyö, teatteri Tralan kanssa teatteribaari Virkkalan klubitalolla, perhepääsiäinen ja viinitilakierrokset ja tulossa on myös kepparileiri. Yritys on aktiivinen somessa ja palvelevat sujuvasti myös kansainvälisiä asiakkaita. Yritys on edustanut Lohjaa useana vuonna Matkamessuilla, muiden tahojen kaupunki mukaan lukien, jäätyä pois. Yrittäjät ovat tuotteistaneet ja jalostaneet paikallisen tuotteen pikkuhiljaa ja trendien mukaisesti ja pysyneet vahvasti paikallisina. Tuotteet tehdään käsityönä Lohjansaaressa. Yrittäjät ovat olleet tämän päivän panimotrendissä jo pitkään uranuurtajia. Yritys ja sen tarjonta on yksi pysyvä virkeän Lohjansaaren vetovoimatekijä.

Muita kunniamaininnan saaneita:

Vuoden Tulokas 2017 /Therafish

Vuoden tulokas yritys TheraFish, on tuonut uuden raikkaan palvelun Lohjanjärvelle. Yrityksen esteetön palvelu mahdollistaa monen aivan uuden asiakaskohderyhmän nauttimisen järvellä olosta ja kalastuksesta. Yrityksen edustajat ovat aktiivisesti tapahtumissa mukana ja kehittävät omalla osaamisellaan mielenkiintoista tarjontaa niin tapahtumiksi kuin uusiksi yritysyhteistyökuvioiksi. Yrityksellä on paljon annettavaa kaupungille ja myös muille kohteille esteettömän matkailun asiakkaiden infran kehittämisessä ja suunnittelussa.

Vetovoimainen tapahtuma 2017 / Suunnistuksen MaailmanCup / Prismarastit

Tapahtumien järjestäminen on mittava ponnistus urheiluseuralta oman urheiluseuratoiminnan lisäksi. Vuonna 2017 yksi näkyvimpiä, Lohjaa esille tuovia tapahtumia oli Suunnistuksen MaailmanCup. Tapahtuma toi kansainvälistä väriä katukuvaan Lohjan keskustaan ja kaupungin kylille. Lohja sai paljon valtakunnallista ja kansainvälistä näkyvyyttä useiden televisioitujen tuntien myötä, että kilpailijoiden läsnäolon myötä.

Urheiluseuran edustajat ovat omalla laadukkaalla ja sinnikkäällä työllään pystyneet osoittamaan, että pystyvät hienosti toteuttamaan kansainvälisiä suurkisoja. Työn takaa löytyy laadukkaan ja sitoutuneen talkooväen panos, mikä on valtaisa ja erittäin tärkeä kaupungille. Hiidenkiertäjistä on muodostunut luotettava tapahtumajärjestäjä, joka saa vaikuttavia tapahtumia paikkakunnalle pienenä seurana. Urheiluseura tekee laajan verkoston kanssa yhteistyötä: kaupunki, seurat, yhdistykset, yritykset, kylät ja kokoaa verkostosta näyttävän ja toimivan lopputuloksen. On äärimmäisen arvokasta, että tällaisia tulisieluisia tapahtumajärjestäjiä on olemassa ja Lohjan kaupunki esittäytyy aktiivisena ympäri vuoden.

Lohjanjärven helmi 2017 / Lauttaravintola Kaljaasi ja yrittäjä Seija Virolainen

Lohjanjärven helmen yrittäjä Seija Virolainen, on jaksanut pyörittää pitkäaikaisesti liiketoimintaa säässä kuin säässä. Aukiolon ilmoittava lippu on näkynyt yrityksen salossa kiitettävän sinnikkäästi. Lohjanjärven kesäasukkaiden kesä alkaa ja päättyy yrityksen palvelujen ääreltä. Lohjanjärven helmi järjestää normaali aukiolon lisäksi iloisia musiikki-iltoja keskellä Lohjanjärveä suomalaisessa suvi-illassa. Kohde tunnetaan ja tiedetään hyvin Lohjan ulkopuolella, vaikka ei olisi itse päässyt paikalla käymään. Muutama vuosi sitten Radio Nova valitsi kohteen Suomen parhaaksi kesämatkailukohteeksi. Paikka on erikoisuus, jollaista ei ole muualla.  Kohde on niin kaupungin, kuin muidenkin yritysten suosikki, jos tulee kansainvälisiä vieraita. Kohde herättää ihastusta ja ihmettelyä jokainen käyntikerta. Kohteeseen voi saapua myös näyttävämmin vesitasolla. Kohteesta tekee ainutlaatuisen erityisesti sen aina hyväntuulinen yrittäjänainen. Aina iloinen ja palvelualtis persoona, jonka luokse asiakkaiden on ilo saapua.

Kulinaristinen elämys 2017 / MikkoUtter

Lohjalle ilmestyi katukuvaan uusi pieni ravintola kolme vuotta sitten. Ravintolan 8 paikkaa herätti ihmetystä ja lisäksi hämmästeltiin sitä, että ruokailu tilataan ja maksetaan etukäteen. Yrittäjän vankka näkemys uudenlaisen konseptin toiminnasta osoittautui hyvin nopeasti toimivaksi. Paikat ovat varsin pitkälle buukattuja heti varauskalenterin auetessa ja yhä useampi niin paikkakuntalainen kuin muualta tuleva on löytänyt tämän makunautintoja herkistävän gourmet ruokaa tarjoavan kohteen.

Yrittäjä tarjoaa konseptin, jossa asiakas tulee ikään kuin kotiin kylään ja pääsee seuraaman herkkujen valmistumista samalla kun leppoisasti kerrotaan ruokien ja astioiden tarinaa ja alkuperää. Erittäin laadukas osa ruokailuja ovat ruokiin sopivat ruokajuomat, joihin yrittäjä on erityisesti panostanut. Asiakkailla on mahdollisuus maistella eri puolilta maailmaa tulevien pientilojen arvokkaita helmiä erittäin kohtuulliseen hintaan. Ravintolasta on kirjoitettu monessa ammattilehdessä ja blogeissa ja ravintolan. Mikko Utter on ehdottomasti Lohjan ylpeys ja kulinaristinen elämys.

Vuoden 2017 Paras yhteistyökumppani / Tilausliikenne Lohja

Vuosittain keräämme kohteilta ehdotuksia parhaista yhteistyökumppaneista. Tänä vuonna parhaaksi yhteistyökumppaniksi valittiin Tilausliikenne Lohja. Paras yhteistyökumppani on tyypillisesti sellainen taho, joka on matkailuyrittäjille tärkeä yhteistyötaho ja yritysten liiketoiminnan arjen helpottaja. Yhteistyökumppani toimii laadukkaasti, sujuvasti ja asiakaskokemusta parantavasti. Yhteistyökumppaniin voi luottaa ja saa aina apua.

Vuoden 2017 parasta yhteistyökumppania ehdotti Kisakallion Urheiluopisto

Ehdotuksia parhaaksi yhteistyökumppaniksi saivat lisäksi: Chefs Service, Opus K/Jussi Hakava, Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy, Palkes, AuroraXplorer, Tytyrin Elämyskaivos Heidi Tenlenius, Kylpylähotelli Päiväkumpu, Lohjan Oppaat ry, Mirva Gullman Apuomena ry, Ciderberg, Lohjan Kopio sekä Ideaviihde Janne Penttinen.

 

Tuomaristoon kuuluivat:

Minna Ermala, matkailupäällikkö, Lohjan kaupunki

Päivi Kallo, päätoimittaja, Etelä Suomen Media Oy

Päivi Kuitunen, puheenjohtaja, Lohjan Yrittäjät ry

Mika Kortelainen, liiketoimintajohtaja, Laurea AMK

Tom Gammals, toimitusjohtaja, Novago Yrityskehitys Oy

Tero Eskola, johtaja, Solariskylpylät, vuoden 2016 matkailuyritys Lumon hallituksen pj.

 

Palkinnot jaettiin jo perinteiseksi muodostuneessa Lohjan matkailugaalassa 9.3.2018.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.