Tenoripäivät on nyt Lohja Soi

Lohjalla vuodesta 2000 järjestetty kansainvälisen tason klassisen musiikin festivaali Lohjan Tenoripäivät on uudistanut nimensä. Tapahtuman uusi nimi on Lohja Soi. Festivaalin tarjonta on monipuolistunut esiintyjien, musiikkityylien ja tapahtumapaikkojen osalta. Tähän kehitykseen uusi nimi pyrkii vastaamaan.

Kaksiviikkoinen Lohja Soi tarjoaa yhteensä 14 konserttia 6.–18.8.2018. Ohjelmistossa on klassisen musiikin ohella iskelmää, rockia, jazzia sekä tanssi- ja viihdemusiikkia, sekä lasten Jukka Linkolan säveltämän musiikkisadun Kultakutri ja kolme karhua kantaesitys. Tänä vuonna tapahtuma pääsee palaamaan kotikentälleen, uudistettuun Laurentiussaliin, jossa puolet konserteista pidetään. Konsertteja nähdään myös Karjalohjan kirkossa, Lohjan Museossa, Lohjan Teatterissa, sekä Lohjan torilla. Keväällä starttaa Lohja Soi – Iskelmäkaraoke, jonka alkukarsintoja järjestetään ympäri Lohjaa.

Kuvassa Tuomas Katajala.

Festivaalin Vuoden Taiteilijana toimii tenori Tuomas Katajala, joka on tuore ja haluttu nimi maailman oopperalavoilla. Tuomas Katajala esiintyy 6.8. Lohja Soi -festivaalin avajaiskonsertissa yhdessä sopraano Helena Juntusen, Kamus-kvartetin ja pianisti Erkki Korhosen kanssa. Katajalan kokoama monipuolinen ohjelmisto tuo Lohjalle myös muita suomalaisia huippunimiä, kuten sopraano Camilla Nylund, baritoni Tommi Hakala jabasso Mika Kares.

Tenorirokkia Teatterin lavalla -konsertissa 9.8. kuullaan monipuolista tenoria Tom Nymania, joka on yksi kysytyimmistä oratorio- ja passiotenoreista Suomessa. Tällä kertaa hän nousee teatterin lavalle ja pistää rokiksi. Opiskeluaikoinaan Nyman keikkaili rockbändin kitaristina ja tyylilaji on edelleen hallussa.

Parasta suomalaista – Merikanto 150 v. -konsertissa 10.8. sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja Tommi Hakala esiintyvät Hannu Norjasen johtaman Lohjan kaupunginorkesterin säestämänä.

Iloista operettia nähdään 11.8. yhteistyössä Sibelius-Akatemian oopperan kanssa, ja 17.8. Suomalaisen Barokkiorkesterin FiBO Singers ja FiBO Players esittävät Antti Tikkasen johdolla Händelin Messias -konsertin.

Festivaalin kestosuosikissa, Suuressa Oopperagaalassa 16.8., Vuoden Taiteilija Tuomas Katajalan kanssa lavalla nähdään mezzosopraano Monica Groop, Camilla Nylund sekä Mika Kares. Lohjan kaupunginorkesteria johtaa Markus Lehtinen.

Festivaali huipentuu 18.8. ulkoilmakonserttiin Tähtiä ja timantteja museon yössä, jossa solistit Angelika Klas, Arja Koriseva, Annimaria Rinne, Fredi, Harri Kaitila, Hannu Lehtonen, Juha Pirinen ja Antti Sarpila kajauttavat viihdemusiikin suosikit ilmoille Kimmo Leppälän johtaman Arriba! Big Bandin säestämänä.

 

Lisätietoja: Lohjasoi.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.